De Volewijckers

De Volewijckers verslaan Diemen

In de vierde klasse D heeft het teruggekeerde De Volewijckers een succesvolle start gemaakt. In de thuiswedstrijd tegen SV Diemen werd met een tennisscore van 6-1 gewonnen.
De groenwitten gingen voortvarend van start, maar ook Diemen droeg zijn steentje bij en deed zeker de eerste twintig minuten niet onder voor De Volewijckers. Diemen hielp de tegenstander in de 25ste minuut zelfs in het zadel, doordat de doelman de bal in de voeten trapte van Abdelhak Challaoui, die het cadeautje snel uitpakte: 1-0. Diemen was van slag en in de 35ste en 40ste minuut sloeg De Volewijckers via twee snelle aanvallen toe, en scoorde via kopballen van Seranio Austin en andermaal Challaoui de 2-0 en 3-0.
Na de thee bleef het tempo van de thuisclub hoog en in de 55ste en 57ste minuut scoorde Austin de 4-0 en met zijn derde doelpunt van de wedstrijd via Challaoui de 5-0. Diemen gaf niet op en bleef strijdbaar. Rick de Jong maakte de eretreffer van de ploeg uit Diemen.  Het team speelde dan ook geen slechte wedstrijd en werd daarvoor in minuut 70 beloond. De Volewijckers maakte daarna nog de 6-1, het doelpunt werd gemaakt door Nikolas Sergoui.
Na afloop van de wedstrijd was trainer Mitchell Haijen tevreden met het vertoonde spel van zijn ploeg. “Een verdiende overwinning met veelal de speelwijze die wij willen nastreven als ploeg. Al met al een goede start van de competitie.”