Robin de Weij in actie voor Sloterdijk

De Weij: “Ik heb spijt” ! Tien wedstrijden geschorst

Robin de Weij, die op 13 oktober met Sloterdijk mee deed tegen SDZ terwijl hij niet speelgerechtigd was,. is door de tuchtcommissie voor tien wedstrijden geschorst. De club werd bestraft met vijf punten in mindering en de wedstrijd werd omgezet in een 3-0 nederlaag.

De Weij, die dit seizoen voor Ajax speelt, viel in de tweede helft in bij een 1-0 achterstand. Uiteindelijk werd het 1-1 door een doelpunt van De Weij. De Weij: “ Ik heb tien wedstrijden schorsing gehad en het lijkt mij niet verstandig om in beroep te gaan. Dat doe ik dan ook niet. Ik heb erg veel spijt van wat ik gedaan heb.”

HAV: Hoe heeft het zo ver kunnen komen?

De Weij: “ Ik ben een voetballiefhebber. Ik ging kijken bij een aantal vrienden van me en toen er twee geblesseerd uitvielen vroege ze of ik in wilde vallen. Ik heb toen gewoon niet mijn verstand gebruikt. Zonder na te denken ben ik het veld in gegaan.”

HAV: En dan scoor je ook nog!

De Weij: “ Ja dat kan gebeuren maar ik denk dat als SDZ had gewonnen dit nooit zo’n zaak was geworden. Dan was er niet eens melding van gemaakt.”

HAV: Neem je SDZ iets kwalijk?

De Weij: “Nee ik neem de club niets kwalijk. Het is hu goed recht. Ik mocht gewoon niet spelen en iemand herkende mij. Het is gewoon stom. Het enig dat niet klopt is dat ze zeiden dat ik daar trainer ben geweest. Ik heb daar wel eens met ze over gesproken maar ik ben daar nooit trainer geweest.”

HAV: Ajax heeft ons laten weten dat je daar niet meer welkom bent. Hoe nu verder?

De Weij: “Ik kijk wel wat er nu gaat gebeuren. Ik ben een echte liefhebber en ik wil graag voetballen. . Wedstrijden zitten er tot februari in ieder geval niet in maar ik hoop dat ik ergens mee kan trainen zodat ik toch lekker kan voetballen. Mijn schorsing is alleen voor wedstrijden dus ik zou wel ergens mee mogen trainen. Ik hoop dat ik ene leuke club vind. Een overschrijving naar een andere club zit er waarschijnlijk niet in dit seizoen dus ik zal geduld moete hebben.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!