Home / slideshow / De zondag van Jethro Abram

De zondag van Jethro Abram

Mark Rutte liet op 13 oktober weten dat het amateurvoetbal vanaf 14 oktober werd stopgezet. Zaterdag en zondag zijn al tijden voetbaldagen. Een dag vol passie, gezelligheid en afloop de proosten op de overwinning of de nederlaag wegdrinken met een biertje. De trainers zijn in het weekend nu een dag extra thuis, hoe brengen ze nu hun weekenden door? We vroegen het Hoofddorp-trainer Jethro Abram.

Abram is inmiddels alweer 3 jaar bij de club en heeft het nog altijd heel erg naar zijn zin. Vorig jaar de club tiende, maar dit seizoen lijken zij een betere vorm te hebben. Abram heeft de weg naar een herstart al helemaal uitgestippeld, maar wacht eerst rustig af op de eerstvolgende persconferentie.

In rust afwachten is soms ook wel goed voor je, vertelt Abram over de telefoon. Het weekend van Jethro Abram is nu iets minder hectisch, maar hij vermaakt zich wel met zijn vrouw en twee dochters. “Het is vooral meer bezig zijn met de familie en daarnaast geniet ik van het voetbal dat te zien is op de tv.” Trainers zijn echte voetbalfanaten en kijken of praten het liefst de hele dag over voetbal, maar daarnaast probeert hij ook wel onderwerpen te lezen die niet over voetbal gaan. Naast het buitenspelen met de kinderen en voetbal kijken houdt hij ook alle andere sporten in de gaten. Wielrennen en Formule 1 staat dan ook vaak op in de woonkamer.

Naast het trainerschap, dat hij als hobby ziet, heeft hij ook een baan die voetbal gerelateerd is. Abram heeft ervoor gekozen om niet te gaan trainen met zijn selectie. Hij weet alle in outs van wat wel mag en niet mag, maar vind het nu nog niet heel veel nut hebben om te gaan trainen. Je moet een speler fit houden zeggen sommige trainers, maar het moet ook leuk blijven, vindt de trainer van Hoofddrop zondag 1. Na de persconferentie zal de trainer zijn visie gaan delen met de spelers. “Je kan alles gaan doen nu, maar jezelf fithouden dat is aan de spelers. De training leuk maken is aan mij en om met de maatregelen te gaan trainen denk ik niet dat het heel lang leuk blijft.”

Tekst: Auke Kooreman

Foto: Minke Wiggerink

Send this to a friend