Foto Ron Smit

Debutant Allam klopt nadrukkelijk op de deur bij WVHEDW

Daar stond hij zaterdagmiddag dan opeens. Tussen de twintig en dertigers op het veld in Zunderdorp. Soms zag hij de hielen van Kid Ronday, maar in grote delen van de wedstrijd hield debutant Karim Allam zich goed staande tegen de aanvallers van HBOK. Komend weekend hoopt dat jongeling van WV-HEDW opnieuw te starten.

“Of hij speelt tegen BOL?”, herhaalt Kees Oostermeijer lachend de vraag. “Ik kan dat natuurlijk nu nog niet zeggen, maar hij speelde een goed pot. Hij klopt nadrukkelijk op de deur.” De oefenmeester van WV-HEDW ziet in de jonge centrumverdediger een speler voor de toekomst. “Hij is jong, maar al behoorlijk goed. Veel facetten van het verdedigen beheerst hij al. Daarnaast kan hij kundig opbouwen.”

Allam koos voor de zomer bewust voor WV-HEDW, dat vorig seizoen uit de eerste klasse degradeerde. “Ik heb clubliefde, maar bij mijn keuze voor een nieuwe club heb ik gekeken wat het beste was voor mijn eigen ontwikkeling”, vertelt Allam. “WV-HEDW is veruit de beste ploeg in de buurt om mezelf te ontwikkelen.”

De verdediger, vorig seizoen nog spelend in de A1 van De Meer, liet zijn voeten spreken in het tweede elftal. “In de eerste paar duels met het tweede van WV-HEDW heb ik mij dusdanig in de kijker gespeeld, dat ik tegen HBOK mocht starten”, aldus Allam, die ondanks de 1-0 nederlaag genoot op het veld. “Als je het veld opkomt, merk je direct dat deze wedstrijd leeft. Er is meer publiek en veel spelers kennen elkaar. We hadden zaterdag overigens genoeg kansen, maar het leek wel of de bal er niet in mocht. Daarnaast voetbalden we ook beter.”

“Ik ben een verdediger die altijd de voetballende oplossing probeert te zoeken”, beschrijft Allam zichzelf. “Ik speel liever de bal breed dan dat ik ‘m naar voren knal, maar als het moet kan ik er ook in kletsen. Het was een leuk debuut van de week tegen HBOK. Dat smaakt naar meer.”

De nederlaag tegen HBOK betekende de eerste verliespartij van WV-HEDW in de competitie. De Amsterdammers komen dit seizoen moeilijk tot scoren, met slechts drie treffers in de eerste drie wedstrijd. Oostermeijer: “Dat heb je soms. We moeten het ook niet te groot maken. We zijn pas drie wedstrijden onderweg en we creëren kansen genoeg. Daar kan ik niet ontevreden over zijn. Daarnaast staat het achterin goed. We geven nauwelijks iets weg.”

Dit weekend komt het nog foutloze BOL op bezoek in Amsterdam. “Ik kijk op dit moment niet naar de ranglijst. Die wordt opgemaakt na 26 competitieduels, we zijn pas net onderweg. We gaan zaterdag ons stinkende best doen en dan zullen we zien of dat goed genoeg is voor de zege.”

Foto boven Ron Smit: Karim Allam (midden) tussen Robin Schaaf en Kid Ronday

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)