Defensie Aalsmeer laat het afweten tegen Veensche Boys

In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Aalsmeer weer een nederlaag geleden. De ploeg van Cor van Garderen verloor met 5-3 van Veensche Boys. Vooral de verdediging gaf de doelpunten wel erg makkelijk weg.

Aanvankelijk leek een makkelijk middagje aanstaande voor de bezoekers toen aanvoerder Peter Neuvel rond 20e minuut de verdiende 0-1 tegen de touwen schoot. Veensche Boys legde geen strobreed in de weg.

Een halve minuut (!) later was alles toch weer anders. Meteen weer teruglopend op eigen helft gaven de Aalsmeerders direct een corner weg. En alsof het zo moet zijn lag de bal uit de hoekschop van Jos Bouw meteen in het net. De bal werd niet goed weggewerkt, doelman Smidt kon er zijn vuist niet onder krijgen. Willem Olde Meule bedankte en schoot binnen. 1-1.

Vanaf dat moment leek het geloof totaal onnodig weg te ebben bij FC Aalsmeer. De thuisclub rook de onzekerheid en drukte door. FC Aalsmeer mist op zulke momenten toch de kwaliteit om de rug te rechten en de tanden bloot te geven. De verdedigers werden nerveus en er was opeens veel meer balverlies. Al kreeg Calvin Koster kort na de 1-1 een reuzenkans op de voorsprong. Hij vergat zijn hoofd tegen de bal te duwen na een perfecte voorzet van Michal Kocon.

Ruessink

De 2-1, nog voor het rustsignaal, was kolderiek. Mark Ruessink, als rechtsbenige voetballer opnieuw als linksback geposteerd, probeerde totaal onnodig een bal binnen te houden. Rechtermiddenvelder Ferdi van de Pol zei ‘Dank je wel Sinterklaasje’, zijn assist op Robin van den Brom betekende de 2-1. Kort daarna ontsnapte aanvaller Salih Yildiz aan een rode kaart na een harde charge op Dwigt Eind. De Aalsmeerder kreeg slechts geel van scheidsrechter Akkaya.

Precies na een uur spelen was het Calvin Koster die opveerde voor de rood-groen-zwarten.. Hij tikte de bal met een subtiele voetbeweging na een strakke voorzet van Salih Yildiz prachtig in de verre hoek binnen. 2-2.

Vijf minuten na de 2-2 kon Aalsmeer weer opnieuw beginnen. Onbegrijpelijk hoe makkelijk de defensie zich te kakken liet zetten door een middelmatige ploeg als Veensche Boys. De 3-2 was een presentje van de hele rechterkant van Aalsmeer. Uitblinker Gerard Kroonenberg mocht heerlijk opstomen en zijn voorzet belandde bij de andere uitblinker Bas van de Grooteveen. Die schoot hard langs Smidt de 3-2 binnen.

Yildiz

Een kwartier voor tijd viel de definitieve beslissing. Stefan van der Dussen maakte het zich op de achterlijn zo moeilijk dat hij de bal verloor aan Bas van de Grooteveen. Zijn bal op maat werd door Melvin van Vaneveld prima binnen getikt. Het 21-jarige talent stond koud 24 seconden in het veld (4-2).

Mentaal en fysiek gesloopt gooide de bezoekers de deur ook maar open voor de 5-2. Die kwam op naam van opnieuw Bas van de Grooteveen. De 5-3 van Floris Dokkum (een binnentikker) viel op het moment dat Veensche Boys al op weg was naar de kleedkamers.