Definitief geen promotie vanuit Tweede Divisie naar Jupiler League

De kampioen van de Tweede Divisie promoveert definitief niet naar de eerste divisie. Vorige maand werd bekend dat er in de loop van het seizoen overlegd zou worden met clubs die kans zouden maken over de promotieregeling, maar maandagavond werden alle plannen terug naar de tekentafel gestuurd.

Een nieuw traject dat van start is gegaan moet de voetbalpiramide op een goede manier vernieuwen. Twee verkenners gaan bij het amateur- en betaald voetbal de wensen in kaart brengen en op basis van hun bevindingen nieuwe scenario’s ontwikkelen en afstemmen. Het traject moet eind maart 2018 zijn afgerond. Omdat er verder geen duidelijkheid is, zal er geen promotie/degradatie plaatsvinden tussen de eerste en tweede divisie en word de licentie-eis van een minimumaantal contractspelers versoepeld.

“Het is goed dat er nu een duidelijk traject ligt waarin iedereen zich kan vinden”, aldus KNVB-bondsvoorzitter Michael van Praag op de website van de KNVB. “We moeten er samen uitkomen en daarom samen terug naar de tekentafel. Daar zullen we ons gemeenschappelijke doel moeten herbevestigen en samen moeten kijken hoe en waarmee we dat gaan realiseren. Dat vraagt van iedereen een open en coöperatieve opstelling. Geen loopgravendiscussie, maar een open dialoog. Geen vooringenomen stellingen, maar zonder randvoorwaarden het gesprek aangaan. Goed te zien dat alle partijen hier ook voor open staan.”

Foto Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)