Hjalmar Oomens blijft knokken bij De Dijk voor betere resultaten

Degradatie lijkt onvermijdelijk na nieuwe nederlaag voor De Dijk

Degradatie lijkt nu al onvermijdelijk voor De Dijk. De kans op handhaving is heel klein, dat mag inmiddels wel duidelijk zijn. Zelf een na-competitieplaats lijkt onbereikbaar. De Dijk verkeert dus op zijn zachtst gezegd in zwaar weer, nu het al zolang hulpeloos onderaan staat.

Na een nieuwe nederlaag (1-3) tegen Jodan Boys, dat eveneens geen sterk seizoen heeft, is degradatie uit de vierde divisie bijna een feit geworden. En dat al zo vroeg in het kalenderjaar. Hoewel de ploeg van interim trainer-coach Simons nog zeker wel strijdbaar is, heeft de doorsnee supporter minder vertrouwen in handhaving en lijken alle ogen al gericht op het seizoen 2023-2024. Nog geen enkel duel werd dit seizoen in winst omgezet, men moet het doen met twee schamele gelijkspelen. Deze werden in 2022 behaald onder voormalig hoofdtrainer Teuling.

Het is misschien ook wel beter om een stapje terug te doen voor De Dijk, om er in de toekomst één of twee vooruit te zetten. Het is duidelijk geworden dat er meer nodig is om in de vierde divisie actief te zijn. Dat zijn de feiten. De krapte van de selectie en de hoeveelheid blessures en zieken helpen niet mee in de strijd om handhaving. De Dijk lijkt kwalitatief veel minder dan de meeste tegenstanders.

Tegen Jodan Boys kwam de Dijk zaterdagmiddag voor rust op een 0-2 achterstand. Jodan Boys verzuimde om een ruimere voorsprong te nemen in de eerste helft. Het kreeg goede kansen, aan de andere kant hield De Dijk prima stand en verweerde de (jonge) ploeg zich kranig.

Kort voor de rustpauze moest het twee keer buigen. Een snelle aanval werd afgerond door Bradley el Edrissi en luttele minuten later verdubbelde Fahim Musaui met zijn linkerbeen de voorsprong voor de Goudenaren. De Dijk was het even helemaal kwijt en zakte als een pudding in elkaar. De kansenregen hield aan. De wedstrijd had al sneller beslist kunnen zijn. Grote kansen werden – voor open doel – door Jodan Boys om zeep geholpen.

Na een goed uur voetbal viel alsnog de genadeklap. Rick Wils schoot op aangeven van Muaui de 0-3 binnen. Invaller Din Gosto mocht namens De Dijk de eretreffer op het bord zetten, kort voor het sluiten van de markt bracht hij zijn team op 1-3. Loon naar inzet en een mooie opsteker voor deze jeugdspeler uit de O19.

Het is een turbulent seizoen in Schellingwoude, binnen en buiten het veld. Ter illustratie: als ziekte en vele blessures soms voorkomen is dat vervelend maar niet erg. Maar op de momenten dat dit vaker het geval is, wordt het storend. Het heeft zijn weerslag op de resultaten. Het glas is niet altijd halfvol, maar te vaak halfleeg bij De Dijk. Positief is de aanwas van een jonge garde frisse spelers, waar de toekomstige oefenmeester Kelly Giessen op kan voortborduren de komende tijd.

Archief foto: Jos Spitteler

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag vierde divisie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)