Degradatiegevaar voor AFC

Onderaan staand in de tweede periode met een enkel punt uit zeven wedstrijden was het vandaag alle hens aan dek voor AFC om niet in de problemen te komen. De wedstrijd tegen de nummer drie op de ranglijst Lienden eindigde echter in een grote teleurstelling voor de ploeg van trainer Cor ten Bosch. Inspiratieloos en onmachtig ging het op eigen terrein met 0-2 ten onder tegen Lienden.

Lienden, de ploeg van de ex profs Andre Paus en Peter Hofstede, is na de aankondiging, dat ze aan het eind van dit seizoen stoppen met Topklassevoetbal, natuurlijk een tegenstander waar de Topklasseteams punten kunnen halen.Vandaag hadden ze toppers als Rene van Dieren, Romano Denneboom en Jahrizono Valentijn gewoon op de bank zitten, maar AFC wist daar niet van te profiteren.

Maarten Stekelenburg, de nieuwe trainer, zal niet vrolijk zijn geworden van wat hij zag
Maarten Stekelenburg, de nieuwe trainer, zal niet vrolijk zijn geworden van wat hij zag

Al na zes minuten was er een misverstand tussen Beau Molenaar en Mike Ruiter ,die beiden niet attent reageerden, bij een diepe pass van Lienden. Linksbuiten Mohammed Ajiach zei: “Dank je wel” en kon de 0-1 eenvoudig langs Molenaar in het lege doel schuiven. Lienden was de betere ploeg en AFC hing nagenoeg de gehele eerste helft rond haar  eigen zestien. Sporadisch kwam er een lange bal voor de aanvallers van AFC. Spits Ronnie van Es moest na half uur ook nog eens naar de kant met rugproblemen. De kansen waren op een hand te tellen, waarbij de beste mogelijkheden waren voor laatste man Jasper de Haer (uit een corner) en Sjoerd Jens die alleen voor keeper van 20 meter naast schoot.

Ook invaller Joost Heij kon zijn stempel niet op de wedstrijd drukken
Ook invaller Joost Heij kon zijn stempel niet op de wedstrijd drukken

De tweede helft gaf eigenlijk het zelfde beeld. AFC speelde wel verder naar voren maar Lienden was de gevaarlijkste ploeg.. Met snelle aanvallen hadden zij de beste kansen. In de 56e minuut ging Mike Ruiter wederom in de fout, maar toen  kon Jasper de Haer nog redding brengen. Het enige wat AFC er tegenover kon zetten was een schot van de op het middenveld hardwerkende Javier Vet en een kopbal van Jasper de Haer op de lat.

Uiteindelijk ging in de 87e minuut Lienden spits Anouar Tmim op solo en liet Mike Ruiter weer stil staan en scoorde met een lage schuiver de 0-2 binnen. Deze stand kwam voor Lienden niet meer in gevaar. AFC zakt door de winst van bijna al haar concurrenten naar de 4e plaats van onderen. Aan het einde van het seizoen betekent dit promotie/degradatiewedstrijden.

Cor ten Bosch druipt af na weer een nederlaag. Direct na de wedstrijd ging hij op ski vakantie
Cor ten Bosch druipt af na weer een nederlaag. Direct na de wedstrijd ging hij op ski vakantie

De komende weken moet AFC vol gas geven om degradatie te voorkomen. Komende zondag komt Gemert op bezoek. Dit is nu al een finale geworden  in de strijd voor lijfsbehoud.

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)