Foto Jan Vonk: Dennis Darnley viert zijn gelijkmaker in blessuretijd met Lennart Bril

Dennis Darnley: “Dacht even dat het leven over was”

WVHEDW-speler Dennis Darnley dacht anderhalve week geleden even dat er een einde aan zijn leven kwam. De verdediger zakte in zijn auto in elkaar en moest uiteindelijk naar het ziekenhuis worden afgevoerd. Darnley maakt het naar omstandigheden goed en hoopt op een voorspoedig herstel.

“Het gaat gelukkig weer goed met me,” vertelt Darnley. “Ik heb op dit moment nog licht last van de meesleep. Ik zal mentaal nog wat stappen moeten maken de komende tijd. Ik probeer in ieder geval weer mijn normale leven op te pakken en dat lukt gelukkig goed.”

De avond voor de belangrijke return in de nacompetitie tegen RCL (vorige week zaterdag, red.) ging het mis voor de centrale verdediger. “Ik had training gegeven aan de E-tjes en ik voelde me daarna niet zo lekker. Ik had met mijn vriendin afgesproken om wat te gaan eten en hoopte dat ik me weer wat beter zou voelen. Toen ik in de auto zat ging het echter helemaal mis. Ik kreeg pijn in mijn borststreek en even later zakte ik in elkaar. Op dat moment dacht ik echt even dat het over was. Er kwamen mensen en een ambulance bij. Gelukkig ademde ik nog maar s’avonds ging het opnieuw fout. Toen ben ik afgevoerd naar het ziekenhuis en moest ik een dag daar blijven.”

Foto Jan Vonk

Aanstaande vrijdag krijgt Darnley de uitslag van het onderzoek. “Ik ben in ieder geval gewoon gezond en er is niets ernstigs aan de hand. Ik denk dat het hyperventilatie was. Eind juni moet ik terug naar het ziekenhuis voor een second opinion. Ik hoop dat alles dan in orde is.”

De sterkhouder in de ploeg van Kees Oostermeijer gaat er vanuit dat hij volgend seizoen weer op het veld staat. “Ik ben nu natuurlijk nog niet met volgend seizoen bezig en het is ook pas net tot me doorgedrongen dat we gedegradeerd zijn. Als alles goed is, zie ik echter geen belemmeringen om volgend seizoen te voetballen. Ik baal er natuurlijk wel van dat we zijn gedegradeerd, maar ik kijk wel vol vertrouwen uit naar komend seizoen. We zijn een hechte groep en blijven bij elkaar. Ik verwacht dat we bovenin gaan meedraaien. Het is voor mij nu eerst zaak dat ik, vooral in mentaal opzicht, goed herstel,” besluit Darnley.

Verslag: Joey Schoo
Foto’s: Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)