Dennis Dinkgreve (EDO) naar Swift: “Wil het graag op zaterdag proberen”

Dennis Dinkgreve keert komende zomer bij Swift terug in het Amsterdamse amateurvoetbal. De 28-jarige middenvelder komt over van zondag Hoofdklasser EDO. “Ik ga graag de sportieve uitdaging aan met Mark Evers en het zaterdagvoetbal proberen.”

In de afgelopen vier seizoenen groeide Dinkgreve in Haarlem uit tot aanvoerder van EDO. “Het is echt een warm nest geworden voor mij. De beslissing om te vertrekken was dan ook heel moeilijk. Ik ga de sportieve uitdaging graag aan: het lijkt me leuk onder Mark Evers (de trainer, red.) te werken en ik wil het heel graag eens op zaterdag proberen, kijken of dat mij ook ligt.”

Dennis Dinkgreve

“Het is heel leuk om weer terug te keren in Amsterdam”, zegt de controlerende middenvelder, die eerder voor DCG en Blauw-Wit speelde. “Ik ben een Amsterdammer en Swift is, onder andere door de locatie, een mooie Amsterdamse club om voor te spelen. De zaterdag competitie is denk ik fysiek sterker en bij een aantal clubs is de ambiance natuurlijk een stuk beter dan op de zondag. Ik ben erg benieuwd.”

Dinkgreve denkt meteen van waarde te kunnen zijn bij de Hoofdklasser. “Ik denk dat ik een stukje ervaring, rust en verzorgd vpetbal kan brengen binnen het elftal. Daarnaast zal ik als verlengstuk van de trainer proberen te gelden. Uit de gesprekken met hem voelde veel vertrouwen. Ik denk dat wij met de spelers die blijven en de versterkingen, voor zover ik die weet, hoge ogen kunnen gooien volgend seizoen. Wij willen bovenin meedraaien. Dat is ambitieus, maar Swift is ook ambitieus. Met de kwaliteiten die er zijn en komen moet dat kunnen lukken.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG