Home / Algemeen / Dennis Gentenaar: “Ik wilde iets anders, lekker voetballen”
Dennis Gentenaar tijdens zijn laatste wedstrijd als doelman van NEC, begin augustus. Foto: VI Images.

Dennis Gentenaar: “Ik wilde iets anders, lekker voetballen”

SV Ouderkerk verraste een week geleden met de komst van Dennis Gentenaar. Hoewel de oud-doelman aan het eind van vorig seizoen zijn loopbaan beëindigde, besloot hij begin september toch zijn voetbalschoenen weer aan te trekken. Hij koos voor het zaterdagelftal uit zijn woonplaats Ouderkerk aan de Amstel, als voetballer. Tegen Het Amsterdamsche Voetbal legt hij de keuze voor zijn carrièreswitch uit.

Op 3 augustus kreeg Gentenaar een groot afscheid bij zijn NEC. Een maand later stond hij alweer op het voetbalveld bij sv Ouderkerk zaterdag. “Ik vind voetballen hartstikke leuk en wilde weer wat doen. Even iets anders dan keepen, lekker voetballen. Ouderkerk is voor mij het makkelijkst omdat ik hier woon. Via aanvoerder Bas van Bergen ben ik bij de groep gekomen. Ik ken nog niet iedereen goed, maar dat komt de komende tijd wel.”

Donderdag trainde hij voor het eerst mee, zaterdag mocht hij zijn opwachting al maken. Dat ging echter niet meteen van een leien dakje. Gentenaar: “Op trainingen heb ik soms gevoetbald, maar sinds ik klein was, ben ik keeper. Als je na ruim dertig jaar als voetballer op het veld staat, moet je wel een omschakeling maken. Ik ben in de verdediging neergezet, dat was wel wat anders. Het was even wennen om te voetballen, zeker omdat je veel meer moet lopen. Daar heb ik het wel even moeilijk mee gehad.”

Dennis Gentenaar voor het eerst in het shirt van sv Ouderkerk. Foto: Jordy Beukeboom
Dennis Gentenaar voor het eerst in het shirt van sv Ouderkerk. Foto: Jordy Beukeboom

Gentenaar debuteerde meteen met een overwinning bij de zaterdag derdeklasser. Op eigen veld werd met 3-1 van Koninklijke HFC gewonnen. “Het was zwaar. In de rust had ik tegen de trainer (Lex van der Horst, red.) gezegd dat ik misschien gewisseld moest worden. Toch heb ik de wedstrijd vol kunnen maken, al ging het niet makkelijk. Gelukkig wisten we te winnen, dat geeft een lekker gevoel in je eerste wedstrijd.”

De geboren Nijmegenaar wordt eind deze maand 39. In de nadagen van zijn carrière lijkt sv Ouderkerk zijn laatste avontuur. “Ik weet niet of ik het niveau het hele seizoen aan kan met mijn leeftijd. Dat zal ik na de eerste wedstrijden wel merken. Of ik er hierna nog een seizoen aan plak? Dat weet ik niet, dat beslis ik tegen die tijd. Maar ik kan niet meer lang mee.”

Verslag Joachim van der Marck
Foto boven: VI Images

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)