Denzell Gravenberch trainer-coach Real Sranang

De motor van Real Srangang haperde, met verse olie vol gas vooruit

De plannen waren kraakhelder: via de nacompetitie promotie afdwingen. Dat lukte niet en daarom moet Real Sranang opnieuw starten komend seizoen in de vierde klasse. Op Sportpark Middenmeer werd het tijd voor een flinke kwaliteitsimpuls.

De club stelde al eerste een nieuwe hoofdtrainer-coach aan. Denzell Gravenberch zal komend seizoen starten als eindverantwoordelijke bij Real Sranang. Het wordt zijn allereerste échte klus, nadat hij afgelopen seizoen betrokken was als stagiair bij de dames bij zijn vereniging. ,,Dat klopt, ik liep in eerste instantie stage. Ik heb het daarna overgenomen als hoofdcoach. Ik ben bezig mijn papieren te halen en wil dat zo ver mogelijk uitbreiden. Ik heb ambitie in het trainersvak.”

De profspeler, dit seizoen onder contract bij Telstar, heeft een rijke carrière als speler. ,,In twaalf jaar Ajax heb ik veel meegekregen. Daarna heb ik in Roemenië, België, Engeland en op Cyprus gespeeld. Ik ben trots dat ik heb mogen uitkomen in Nederland voor clubs als De Graafschap, Sparta, Dordrecht en Telstar. Ik ben nu dertig en kijk om mij heen wat de mogelijkheden nog zijn. Ik ga me sowieso storten op het trainersvak.” Speler en trainer bij Real Srangang? ,,Dat is een optie, ik moet kijken of dat allemaal wel past, nogmaals ik ben nog om mij heen aan het kijken. Mijn zoon speelt in de O9 bij Feyenoord. Gelukkig wordt hij gehaald en thuis gebracht voor alle trainingen.”

De keuze voor Real Sranang was eenvoudig: ,,Het is een echte familieclub. Ik ken de vereniging heel goed, mijn kinderen spelen er ook. Ik wil mijn steentje bijdragen en succesvol worden met het eerste elftal. Het is jammer dat we de finale zijn misgelopen dit seizoen. Dat was in mijn ogen onnodig. Aankomend seizoen gaan we vol voor promotie. Dat is het heilige doel. Ik houd van aanvallend spel en een goede teamspirit. Los van dat, we moeten de mensen vermaken die naar ons kijken. Daarnaast zullen we ons moeten inzetten, binnen en buiten de lijn.”

De selectie blijft grotendeels in tact en aanvullende kwaliteiten komen erbij. ,,Met Jamal Hofwijks (Loosdrecht), Chamiel Hok a Hin (Loosdrecht), Leroy George (GVVV), Janyro Purperhart (ZOB), Dwain Nijon (DWS) en Jermano Lo-Fo-Sang (VVSB) hebben we een heel goede impuls gekregen voor komend voetbalseizoen. Mijn doel was een selectie neer te zetten waar spelers aan elkaar gewaagd zijn. Dat is goed gelukt, er zal gezonde concurrentie zijn.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)