Derby tussen FC Aalsmeer en RKDES eindigt onbeslist

De topper in de zondag vierde klasse F heeft geen winnaar opgeleverd. FC Aalsmeer en RKDES bleven in een tegenvallende Aalsmeerse derby in evenwicht (1-1), waardoor de achterstand op koploper Sporting Martinus is opgelopen tot respectievelijk tien en zeven punten.

De 1-1 uitslag stemden beide trainers na afloop tot enige tevredenheid, er was in elk geval niet verloren. De ongeveer 250 belangstellenden langs de kant zullen daar een tikkeltje anders over denken. De op voorhand interessante derby tussen FC Aalsmeer en RKDES viel namelijk nogal tegen. Weinig spektakel en vrijwel geen hoogtepunten, wel van beide kanten veel fouten en vlak voetbal.

FC Aalsmeer - RKDES

Bij FC Aalsmeer en RKDES leek de spanning vanaf het beginsignaal in de benen geslagen. Beide teams begonnen zeer aftastend. Het was een lange periode een saai schaakspel, in afwachting wanneer de eerste pion door de natte ondergrond zou uitglijden en ruimte zou ontstaan voor meer aanvallende impulsen. De eerste kleine poging kwam van RKDES via Maarten van Putten. De bezoekers kregen het heft langzaam in handen, zonder echt gevaarlijk te worden.

Het was de thuisploeg dat na een kwart wedstrijd uit het niets de score opende. Na een afgeslagen hoekschop pikte Damien Lisiecki de bal op, zag de ruimte bij Richard de Vries en diens lage voorzet wordt Dani Calmez binnen gewerkt: 1-0. Lang hoefde RKDES echter niet te treuren over de onverwachte achterstand, want met ruim een half uur op de klok werd een kopbal van Jeroen Bakker uit een hoekschop ongelukkig door Aalsmeer-verdediger Mark Schut van richting veranderd: 1-1.

FC Aalsmeer - RKDES

De doelpunten waren het enige hoogtepunt in de verder tegenvallende eerste helft. Ook in het tweede bedrijf bleef het vuurwerk dat de burenruzie zo hard nodig had grotendeels achterwege. RKDES was licht de bovenliggende partij, maar stuitte telkens op de verdediging van FC Aalsmeer. Een slippertje van Schut zorgde voor een grote kans voor de gasten, alleen was de inzet van Van Putten te onzuiver, waardoor de gelijke stand op het scorebord bleef staan.

FC Aalsmeer - RKDES

Uiteindelijk moest diezelfde Schut na een ongelukkige wedstrijd ook nog vroegtijdig de kleedkamers opzoeken nadat hij in de blessuretijd licht natrapte op de hielen van Chiel Kok. Het bleef uiteindelijk bij 1-1, waar beide ploegen niets mee opschieten. RKDES ziet de achterstand op Sporting Martinus groeien tot zeven punten, FC Aalsmeer lijkt klaar met tien punten achter de koploper.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag vierde klasse F.

Met dank aan Voetbal in Aalsmeer
Foto’s Jaap Maars

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!