Aalsmeer
De derby tussen Legmeervogels en FC Aalsmeer is voorlopig van de baan

Derby FC Aalsmeer tegen Legmeervogels eindigt onbeslist

Na een moeizame eerste periode hebben FC Aalsmeer en Legmeervogels de weg omhoog gevonden. Wat heet: Aalsmeer is inmiddels twaalf duels ongeslagen, speelde drie keer gelijk en staat op pole position voor de titel. Legmeervogels zit niet op het vinkentouw voor de titel, maar staat keurig op een tweede plaats in de derde periode, achter rivaal Aalsmeer. Het duel tussen de twee dorpen eindigde zaterdagmiddag op het voetbalveld in 2-2. En daar kon trainer-coach Ted Verdonkschot zich wel mee verenigen.

aalsmeer
Eerste schermutselingen in een verder matige eerste helft

Beide ploegen waren in de eerste helft meteen al aan elkaar gewaagd. Aalsmeer trachtte met een verzorgde opbouw tot kansen te komen. Legmeervogels zocht het vooral in de snelle omschakeling. Na wat kleine kansen aan beide kanten belandde het immer beladen duel in de slotfase van de eerste helft in een stroomversnelling. Het degelijke Legmeervogels wilde natuurlijk punten afsnoepen van de kampioenskandidaat in deze streekderby, zag ook Verdonkschot: ,,Legmeervogels heeft het op het veld prima voor elkaar. Het staat daar allemaal heel gedegen in de organisatie. Ze scoren doelpunten en krijgen erg weinig tegen. Dat is netjes.”

legmeervogels

Erwin Smajic opende net voor rust de score voor de gasten: 0-1. De strafschop werd in eerste instantie nog gekeerd, maar Smajic was bij de tweede poging onverbiddelijk. Werk aan de winkel voor Aalsmeer, dat in theorie zaterdagmiddag al kampioen kon worden. Het moest zelf sowieso eerst winnen: ,,Er werd weer iets gevraagd van de mentale weerbaarheid van de spelersgroep. We krijgen net voor rust een domper te verwerken. Dan weet je dat je vol aan de bak moet in de tweede helft”, wist Verdonkschot.

aalsmeer

Na de pauze speelde Aalsmeer wederom met aanzienlijke aanvalsdrang. Legmeervogels werd op eigen helft teruggedrongen, maar bleef op inzet en karakter overeind. Mike Dam, de laatste weken kwakkelend met blessures bracht met een schitterende vrije trap zijn ploeg naast Legmeervogels: 1-1. Dam tekende ook voor de 2-1 voorsprong. Ook weer en mooi doelpunt, vond ook Verdonkschot: ,,Luke Vahle werd goed weggestoken door Stefan de Bruin. Het schot werd nog gered door de paal, maar Mike Dam was er weer als de kippen bij om ons op voorsprong te zetten.”

2-1 Mike Dam

In de slotfase kwamen de bezoekers nog verrassend sterk terug (2-2), in een toch wel heel lastige wedstrijd voor Aalsmeer. Daardoor hielden beide teams een verdiend punt over aan de vermakelijke derby.

Aalsmeer speelt nog drie duels, waarvan twee thuis. De verschillen in de competitie blijven minimaal, Aalsmeer zal echter nog aan de bak moeten, maar heeft met een marge van vijf punten alles volledig in eigen hand. Nog twee wedstrijden winnen en de champagne mag vloeien. En dat is knap!

Foto’s: Ton van Eenennaam

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse D. 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!