Derby in Noord tussen Buiksloot en TOB eindigt onbeslist

De derby in Amsterdam Noord in de vierde klasse D tussen Buiksloot en TOB is in een 2-2 gelijkspel geëindigd. Onder een goede publieke belangstelling waren het met name die toeschouwers die als winnaar uit de bus kwamen.

Beide ploegen creëerden een aantal goede kansen in de eerste helft, al was het overwicht licht voor Buiksloot. De ploeg van Henk Fryde kwam heel dichtbij een goal toen Van den Burg goed voorgaf met zijn linkerbeen en Jopek de bal overschoot. TOB had ook een aantal goede kansen, waarbij met name Klein en Stellios voor gevaar zorgden. Klein maakte in de eerste helft de 1-0 uit een vrije trap. De vrije trap ging recht op keeper Groen af, maar deze liet de bal ongelukkig door zijn handen glippen. De voorsprong van TOB bleef in de eerste helft ook staan, ondanks een aantal afstandschoten van Buikslootspits Heerenveen.

image2

Tijdens de tweede helft brak de zon door en de wedstrijd werd voor de neutrale toeschouwer alleen maar leuker om te zien. De in grote getale aanwezige toeschouwers kregen na dik tien minuten de gelijkmaker te zien. Na een blunder achterin bij TOB kreeg Van den Burg de bal. Deze zette voor op Mettendaf die de bal knap in de verre hoek volleerde. Buiksloot kwam daarna zelfs op voorsprong. Heerenveen werd in het zestienmeter gebied onderuit gehaald. De penalty werd genomen door aanvoerder Jopek die deze kans niet onbenut liet en voor de 2-1 zorgde. Heel lang heeft Buiksloot niet van de voorsprong kunnen genieten. Nadat keeper Groen de bal te lang aan de voet hield kon TOB uiteindelijk via Klein op gelijke hoogte komen. In de laatste minuut werd een doelpunt van TOB nog afgekeurd zodat de wedstrijd in 2-2 eindigde en de toeschouwers de grote winnaar waren.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 4D.

Verslag: Ismaïl Jopek
Foto’s: Gijs Boerwinkel