Derby tussen Swift en Buitenveldert eindigt doelpuntloos

In de zondag vierde klasse F hebben Swift en Buitenveldert de punten moeten delen. In een natte derby op het Olympiaplein waren de bezoekers de eerste helft beter en was Swift het tweede bedrijf de bovenliggende partij. Doordat beide elftallen hun weinige kansen niet wisten te benutten eindigde het duel in 0-0.

De weersomstandigheden en met name de wind speelden een grote rol in de wedstrijd. Zo had Buitenveldert de wind in de eerste helft in de rug en dit was ook aan het spelbeeld te merken. Swift had het moeilijk en kwam niet aan voetballen toe. De bezoekers waren in de eerste helft dan ook het dichts bij een doelpunt. Een kopbal van Buitenveldert spits Alexander Kuik ging maar net naast. Swift kon in de eerste helft nis creëren en dus werd er met de brilstand op het scorebord gerust.

Vrije trap WIetse Kuiper

Na de pauze kwam Swift beter voor de dag. Buitenveldert werd teruggedrongen en kwam amper meer over de middenlijn. De thuisclub kreeg ook een aantal mogelijkheden, Siemen Ingelsen en de ingevallen Nick Schapenkotter zagen hun inzet echter gekeerd worden door de goed keepende Buitenveldert doelman Thom Aussens.

Swift ging duidelijk voor de drie punten en bracht met Laurens van Beek en Anouar Ben Salam verse krachten in het veld. In de slotfase van het duel kwamen de gasten amper meer onder de druk van Swift vandaan. Van Beek leek in de laatste minuut de overwinning voor Swift binnen te schieten. Doelman Aussem voorkwam dit echter en zo eindigde het duel teleurstellend in 0-0.