Home / Algemeen / Derby tussen V&V en ZSGOWMS eindigt onbeslist

Derby tussen V&V en ZSGOWMS eindigt onbeslist

De derby in de derde klasse B tussen de twee promovendi Vlug & Vaardig en ZSGO/WMS is op Sportpark Ookmeer in 1-1 geëindigd. Veel spelers van ZSGO/WMS speelden in het verleden bij Vlug & Vaardig dus cadeautjes werden er zeker niet gegeven.

In de eerste helft hielden beide teams elkaar in evenwicht. Al na een paar minuten was er een curieus moment, toen Laurence Rutte zijn eigen naam riep om aan te geven dat hij de bal zou nemen, maar scheidsrechter Smith, die goed floot, “los” verstond. De vrije trap op de rand van de zestien spatte op de vuisten van doelman Krap uiteen.

_JDK1138

Er ontstonden weinig kansen, ondanks de talloze hoekschoppen aan beide kanten. Dat was ook een teken dat beide verdedigingen hun mannetje stonden. Zo schakelde aan de kant van V&V Wouter Oosterloo zijn tegenstander, rechteraanvaller Bouchlarham helemaal uit. Hij werd in de rust dan ook vervangen. Ook rechterverdediger Elwin Kroese speelde sterk.

_JDK0941

De overal aanwezige, zeer ijverige en kopsterke spits, Joey van de Broek – de gevaarlijkste man aan de kant van ZSGO/WMS – werd goed aan banden gelegd door de centrale verdedigers Gert van Dijk en Martin van der Meer. Alleen vlak voor rust was hij gevaarlijk met een kopbal uit een vrije trap die net over ging.

Aan de andere kant was het voornaamste wapenfeit een vrije trap van Regilio Wooding na een overtreding tegen Niels van Elsas, die voor het eerst in de basis stond en goed speelde. Het kostte zijn tegenstander een gele kaart. De vrije trap van Wooding werd prima uit de hoek gedoken door doelman Sander Boogaard.

In de tweede helft leek ZSGO wat sterker uit de kleedkamer gekomen te zijn. Dat leidde in de 56ste minuut tot een doelpunt, dat vanwege buitenspel niet toegekend werd. Een minuut of vijf later was het wel raak. Een vrije trap op een meter of twintig werd door linkeraanvaller Erwin Smajic feilloos via de binnenkant van de paal binnen geschoten (0-1).

Foto Jeroen de Kock: ZSGOWMS viert de openingstreffer
Foto Jeroen de Kock: ZSGOWMS viert de openingstreffer

Vlug en Vaardig ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker en werd de bovenliggende partij. Leroy Hardenberg viel sterk in voor Regilio Wooding. Een kwartier voor tijd leek V&V loon naar werken te krijgen, toen aanvoerder Marco Brouwer in een strafschopgebied een duw in de rug kreeg, hetgeen door de scheidsrechter bestraft werd met een penalty. Brouwer nam de strafschop zelf, maar via de buitenkant van de kruising ging de bal naast.

Foto Jeroen de Kock: Chico van Soelen krijgt de rode kaart van scheidsrechter
Foto Jeroen de Kock: Chico van Soelen krijgt de rode kaart van scheidsrechter Smith 

Vijf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd werd de uitstekende Chico van Soelen – tot dan toe goed verdedigd door Michiel van Tilburg – (te) zwaar bestraft met een rode kaart toen hij een met het been vooruit naar de bal ging maar te laat was. In de laatste minuut werd een hoekschop van Rachid Moufid van dichtbij hoog ingeschoten door Laurence Rutte; de verdiende gelijkmaker (1-1)

In de negen minuten extra tijd slaagde V&V en ZSGO/WMS er niet meer in het doel te vinden. Een naar incident in de laatste minuten was nog het kopduel tussen Van den Broek en Elwin Kroese, die hard met de hoofden tegen elkaar klapten. Beiden konden de wedstrijd afmaken.

_JDK0959

De gelijke eindstand gaf uiteindelijk het best de veldverhouding weer. Het publiek had niet alleen mooi weer, maar zag ook een mooie en sportieve wedstrijd.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zaterdag derde klasse B.

Verslag Rien van Tilburg
Foto’s Jeroen de Kock