Derde Divisiedroom Swift spat hard uiteen

De promotiedroom van Swift is voorbij. Dinsdagavond werd het heenduel bij ODIN ’59 met 3-2 verloren, waardoor er nog hoop was voor de thuiswedstrijd. Maar de Heemskerkers maakten daar een einde aan: 0-4.

In de eerste helft kwam de wedstrijd maar moeizaam op gang. Swift was wel veel in balbezit en ook geregeld rond het strafschopgebied van ODIN ’59, maar dat leverde niet echt kansen op. De bezoekers zetten daar ook vrij weinig tegenover, totdat na een klein half uur plotseling de 0-1 van Taye Lee viel. Het betekende dat Swift nog harder aan de bak moest, want nu waren er 2 goals nodig om in ieder geval verlenging af te dwingen. De Amsterdammers gingen op jacht naar de gelijkmaker en hadden wat kansen met een kopbal van Fidel Yilmaz en schot van Carlos Groen, maar beiden werden gepakt door Joost Meendering.

Een paar minuten na rust maakte ODIN ’59 via Sven Deen de 0-2, na een uitstekende voorzet van Mounir Mounji. Daarmee was de streed eigenlijk wel gestreden en dat zorgde voor wat irritaties bij Swift en hier en daar een opstootje.

Toch gaven de Amsterdammers nog niet helemaal op. Zo schoot Daan Siegerist uit kansrijke positie hoog over en kopte hij even later op de paal, waarna de rebound van Burgers over ging. Ook kansen van Yilmaz en Raymond Manuputty gingen er niet in. Even later leek Ayrton Dol op weg naar 0-3, maar oog in oog met Reno van der Meer had hij geen oog voor zijn ploeggenoten en schoot hij tegen de doelman op. Een minuut later was ODIN ’59 er weer vandoor, nu met Mounji. Hij had wel oog voor Dol, die de 0-3 mocht binnen tikken. En een paar minuten later werd het ook nog 0-4, wederom na een goede uitbraak waarbij Dol het eindstation was.

Zo gaat ODIN ’59 verder naar de finale van de nacompetitie, waarin het Smitshoek treft. Voor Swift is er een teleurstellend einde gekomen aan een goed seizoen. Swift is dus ook komend seizoen Vierde Divisionist.

Foto’s: Ton van Eenennaam

Bekijk via de link hieronder alle uitslagen in de nacompetitie:

Zaterdag

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)