Derde klasse ver weg voor OSV na verlies bij Saenden

In Wormerveer heeft OSV zichzelf lelijk in de vingers gesneden. De Amsterdammers verloren de eerste wedstrijd van de finale in de nacompetitie, ondanks aardig spel en genoeg kansen, met 2-0 bij Saenden. Maandag negen juni is de return en zal blijken of OSV de opgelopen achterstand kan wegpoetsen of volgend seizoen in de vierde klasse actief blijft.

Vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Hovinga waren de zwart blauwen uit Oostzaan beter dan de gastheren. Saenden speelde te onrustig aan de bal en maakte het zich onnodig lastig. OSV zag een bal van Mitchel Bijvoet boven keeper Sebastiaan Jopp op de lat belanden. Even later was Tim Smit dicht bij de openingstreffer. Bijna het gehele eerste half uur was OSV de betere ploeg, toch was het de thuisclub die als eerste scoorde. Saenden-aanvaller Christopher Manuputty zette aan, passeerde zijn tegenstander en ronde fraai af. Nog geen drie minuten later was het Melvin Bruijn die goed doorzette en de bal achter keeper Dave Leunk wist te schieten. Zo stond OSV nog voor rust, ondanks dat het de betere ploeg was, met 2-0 achter.

20140601 061
Na de pauze was het een gelijke strijd waarbij OSV wel op zoek was naar de aansluitingstreffer, maar net dat beetje geluk miste, om de bal achter keeper Jopp te krijgen. Saenden speler Edinho Noya was nog dicht bij een 3-0 maar zag zijn schot op de paal belanden. OSV-verdediger Danny Egstorf greep in de slotfase nog aan de noodrem toen Mike de Groot doorbrak. Het leverde hem direct rood op. Nadat de goed leidende scheidrechter Hovinga het eindsignaal liet klinken prijkte de 2-0 in het nadeel van OSV op het scorebord.

20140601 054
20140601 103

OSV-Trainer Marcel Hillebrand over de nederlaag tegen De Zaansesportkrant: “Saenden leert ons in hun vorige reeks dat alles mogelijk is en daar houden we ons graag aan vast. We hebben vandaag niet het geluk dat de bal binnen valt, hopelijk is dat tweede pinksterdag anders”.