Derde nederlaag op rij voor Ajax na verlies bij DOVO

Het zit Ajax de laatste weken niet mee in de zaterdag Hoofdklasse A. De formatie van trainer Jorg Smeets ging vanmiddag met 2-1 onderuit bij DOVO. De Amsterdammers bereikten met een 0-1 voorsprong de rust, maar moesten na de pauze hun meerdere erkennen in de ploeg uit Veenendaal. Het betekende voor Ajax de derde nederlaag op rij in een tot nu toe moeilijk seizoen.

Na verliespartijen tegen Odin’59 en Eemdijk had Ajax wat recht te zetten. Tegen het DOVO van trainer Hans Kraay jr. begonnen de bezoekers echter niet sterk. De thuisploeg was sterker in de openingsfase en Ajax had moeite met de snelheid en de beweeglijkheid van de spelers van DOVO. Het resulteerde in een paar aardige kansen, waarvan een hele grote voor Roy Bakkenes.   De middenvelder was één-op- één met doelman Rolf Hazelaar niet koelbloedig genoeg.

Ajax kwam gedurende het eerste bedrijf wat beter in haar spel en opende na een half uur zelfs de score. Joost Heij werd gevloerd binnen de zestien en de bal ging op de stip. Vanaf elf meter maakte Sergio Cameron geen fout: 0-1. Na deze treffer kregen de gasten via Tonnie Cusell en Raymon Lagerburg voor de pauze nog een paar kansen, maar zij hadden het vizier niet op scherp.

Na ruim een uur spelen kwam DOVO langszij. Bakkenes zorgde via een schitterende vrije trap voor de 1-1. Na de gelijkmaker kreeg Ajax via Lagerburg nog een grote kans, maar zijn inzet werd voor de lijn weggehaald. Aan de andere kant viel wel nog een treffer. Oud AFC’er Joshua Patrick profiteerde van slordig verdedigend werk en bracht DOVO elf minuten voor tijd op voorsprong.

De Veenendalers gaven dit niet meer weg en gingen met een 2-1 zege het veld af. ”Een gelijkspel was verdiend geweest vandaag. Het lag in evenwicht”, was de reactie van Smeets. Ajax blijft na zeven duels steken op zeven punten. ”In de fase waarin we nu zitten, staan we elke keer aan de verkeerde kant van de score.”

Verslag: Justin Crombeen