Derde speelronde belooft komend weekend veel goeds

Komend weekend staat de derde speelronde op het programma. Wekelijks zetten we op vrijdag de meeste interessante wedstrijden voor u op een rij zodat u weet wat er komend weekend speelt op de Amsterdamse velden.

Op zaterdag is de meest in het oog springende duel het treffen in de eerste klasse B tussen HBOK en Swift. In Zunderdorp gaat HBOK op zoek naar haar tweede overwinning van het seizoen. De thuisclub is er na de winst op ARC (1-3) gebrand om ook dit duel winnend af te sluiten. Zeker omdat de club allerlei activiteiten rondom het duel heeft gepland. Tevens is dit onze wedstrijd van de week.

In de tweede klasse A staan er twee regionale derby’s op het programma. Op Sportpark Drieburg speelt DVVA (drie punten) thuis tegen het nog puntloze AFC. AFC-trainer Wessel Colijn liet afgelopen maandag nog weten dat zijn selectie nu pas compleet is en dat voor hem de competitie nu pas begint. De tweede derby in 2A is in Hoofddorp. Overbos speelt thuis tegen WV-HEDW. Beide teams hebben drie punten verzamelt. Tevens is het de ontmoeting tussen Maarten Wels en Ruben Loeve. Beide spelers scoorden tot op heden drie keer. De topper is het duel tussen AMVJ en Marken. Beide ploegen wisten hun eerste twee wedstrijden te winnen. Die wedstrijd begint om 14:30 uur op Sportpark ’t Loopveld.

Op Zondag speelt Topklasser AFC thuis tegen Leonidas. Na twee nederlagen heeft de ploeg van Willem Leushuis zich goed herstelt en boekt het twee overwinningen. Een nieuwe zege zal definitief weer aansluiting met de top van het klassement betekenen.

Foto Reinoud Buijs: De Dijk en OFC eindigde afgelopen zondag in 2-1 voor de thuisclub. Beide steaks spelen zondag een thuiswedstrijd
Foto Reinoud Buijs: De Dijk en OFC eindigde afgelopen zondag in 2-1 voor de thuisclub. Beide steaks spelen zondag een thuiswedstrijd

In de hoofdklasse zijn er thuiswedstrijden voor De Dijk (tegen Magreb’90) en OFC (tegen Quick). OFC wacht nog steeds op haar eerste punten en De Dijk zal met het sterke Magreb uit Utrecht af moeten rekenen om in de buurt van de koploper s te blijven.

In 2B ontvang het nog ongeslagen Weesp medekoploper NVC uit Naarden. Bij de ploeg van Mario Rijnsburger zullen er ongetwijfeld revanche gevoelens leven. Twee jaar geleden verloor Weesp het beslissingsduel om het kampioenschap tegen NVC. De derby’s in 2B zijn deze week Pancratius – DCG en De Meteoor – Hoofddorp. Verder speelt Zeeburgia nog thuis tegen Houten.

Verder staat zondag in derde klasse C de derby tussen Blauw Wit en ZSGOWMS op het programma. Het complete programma voor komend weekend kunt u vinden op de diverse klassenpagina’s.

Foto boven Mario Wormhoudt: Afgelopen weekend won Blauw Wit met 2-1 van VVA/Spartaan. Zondag treffen ze ZSGOWMS