Derde zege op rij voor AFC

Topklasser AFC heeft tegen UNA haar derde overwinning op rij geboekt. Verdediger Guido Moelee was de matchwinnaar door een kwartier na rust het enige doelpunt van de middag te maken.AFC staat nu op de vierde plaats met negen punten uit vier duels. Alleen koploper Leonidas is nog zonder puntverlies.

AFC deed dus goede zaken. Ook al viel er in de de eerste helft weinig te beleven. UNA hield de ruimtes klein en kroop nauwelijks uit haar schulp. Als enige wapen werd de lange spits Schijvenaars gezocht met lange ballen, maar verder kwamen de bezoekers uit Veldhoven niet. AFC domineerde, maar was niet bij machte de muur te doorbreken. De ruststand was dan ook niet zo verrassend; 0-0.

In de tweede helft viel er aanzienlijk meer te beleven. De ruimtes werden groter en er kon meer gevoetbald worden. In de 49e minuut stond na goed terugkoppen van spits Schijvenaars ineens rechtsbuiten Isbouts alleen voor keeper El Abdallaoui maar deze bracht uitstekend redding. AFC-er Enrico Patrick brak een aantal keer gevaarlijk door op rechts maar zijn voorzetten bereikten de spitsen niet.

In de 62e minuut kwam AFC op voorsprong door een prachtig tegendraads  ingekopte goal van  linksback Guido Moulee uit een vrije trap van Duncan van Moll. AFC was vanaf dit moment duidelijk de betere partij, mede omdat UNA nu echt uit haar schulp moest kruipen. Laurens Samsom schoot rakelings over en ook Enrico Patrick brak in de 79e minuut wederom goed door maar stuitte op keeper Peters. In de laatste paar minuten waren er nog wat benauwde momenten voor de goal van AFC door een slotoffensief van UNA maar echt grote mogelijkheden waren dit niet mede door sterk verdedigend werk van Geoffrey Galata en aanvoerder Magid Jansen.

Toen na 95 minuten de goed fluitende scheidsrechter Holties  affloot konden de ongeveer 300 bezoekers op sportpark Goed Genoeg eindelijk rustig ademhalen. Voor de derde keer op rij winst en wederom geen tegen doelpunten.

Opstelling AFC El Abdallaoui; Willemsen, Galata, Jansen, Moelee; Meulemans (Theuns), van Moll (Heij), Samsom, Patrick; Kluin, Wulffraat (Halman)

Verslag en foto Maarten Blokland: Guido Moelee wordt gefeliciteerd met zijn doelpunt