Desiree van Lunteren (Ajax) ook in Almere verkozen tot Sportvrouw van het Jaar

Desiree van Lunteren is voor de tweede keer verkozen tot Sportvrouw van het Jaar in Almere. De 25-jarige speelster van de Ajax Vrouwen won deze award drie jaar geleden ook in haar woonplaats.

Van Lunteren werd afgelopen seizoen met het Nederlands elftal in eigen land Europees kampioen, won de nationale dubbel (landstitel en beker) namens Ajax en speelde in de UEFA Women’s Champions League. In de verkiezing hield zij atlete Bianca Baak en surfster Lilian de Geus achter zich. Drie jaar geleden werd de Almeerse verkozen vanwege het winnen van de beker en het bereiken van het WK 2015.

Het was sowieso een topjaar voor Van Lunteren, want vorige maand kreeg zij tijdens het Sportgala ook al de prijs van Sportvrouw van het Jaar in Amsterdam. Bij die verkiezing werd zij verkozen boven hockeyster Margot van Geffen en handbalster Rachel de Haze.

Voor de middenvelder, die in Oranje vaak als rechtsback speelt, kan de blik nu op de eerstvolgende competitiewedstrijd van Ajax. Een trainingskamp met het Nederlands elftal in het Spaanse La Manga moest ze immers vanwege hamstringklachten aan haar voorbij laten gaan. Ajax hervat vrijdag 26 januari de Eredivisie met een thuiswedstrijd tegen VV Alkmaar.

Foto: Omroep Flevoland

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)