RODA- Buitenveldert
Buitenveldert tegen RODA'23 (za.) gaat echt nog ergens om

Detlef le Grand kan met Buitenveldert mogelijk een periodetitel pakken

Nacompetitie lonkt, maar nog geen gelopen koers

S.c. Buitenveldert kan zaterdagmiddag 27 mei in de thuiswedstrijd tegen RODA’23 de periodetitel, die recht geeft op deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de zaterdag tweede klasse, mogelijk pakken. Tegenstander RODA is een geduchte tegenpartij, eerder dit jaar werd in Bovenkerk nog met 3-2 verloren.

Roda'23 won in januari van dit jaar met 3-2

Trainer-coach Detlef le Grand, de ervaren oefenmeester van Buitenveldert, wil echter nog niet te hard van stapel lopen. In de competitie bezet Buitenveldert momenteel de vierde positie. ,,Het seizoen is wisselvallig verlopen voor ons, maar dat zijn ook de kenmerken van een jong team”, geeft coach Le Grand aan. ,,Binnen de vereniging hebben we met de staf aangegeven dat de ambitie om naar de tweede klasse te promoveren past bij de ambitie van de selectie en de technische staf. Daar zijn ook een aantal voorwaarden voor nodig, waaraan hard gewerkt is om dit te realiseren. Daar valt onder andere een goede medische begeleiding, videoanalyse en sponsoring onder.”

Detlef le Grand
Detlef le Grand

Na al die inspanningen moet dit op het veld uiteindelijk in de praktijk zichtbaar gaan worden. Le Grand: “We spelen volgens de principes van de vereniging: doelgericht (aanvallend en verzorgd voetbal, red.) duurzaamheid, we zijn concreet talenten aan het opleiden, diversiteit in de selectie en de derde helft mag niet vergeten worden. Dit heeft ertoe geleid dat we aantrekkelijk zijn voor spelers die zich voor langere tijd willen verbinden aan Buitenveldert. Er komen ook een aantal spelers met meerwaarde onze selectie versterken, komend seizoen.”

Al met al veel positieve ontwikkelingen bij Buitenveldert. ,,De focus ligt nu volledig op de finale aankomende zaterdag en daarna kijken we van wedstrijd tot wedstrijd”, is Le Grand stellig. De wedstrijd tussen Buitenveldert en RODA’23 start om 14.30 uur, op Sportpark Buitenveldert, en wordt geleid door arbiter H.E.M. Mac-Intosh.

Kijk hier voor het volledige programma en de stand in de zaterdag derde klasse B

Foto’s archief: Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)