DEVO ’58 promoveert naar vijfde klasse na winst op APWC

Op een zonovergoten Sportpark Ookmeer stonden zondagmiddag DEVO’58 en APWC tegenover elkaar om onderling uit te maken wie zou promoveren naar de vijfde klasse. Waar APWC genoeg had aan een gelijkspel, moest DEVO ’58 winnen om volgend jaar uit te kunnen komen in de vijfde klasse. Uiteindelijk wist DEVO ’58 middels een 3-1 overwinning de promotie te bewerkstelligen.

Zoals men van een finale wedstrijd kan verwachten ging het er stevig aan toe tijdens de wedstrijd. Met veel strijd en passie van beide kanten werd er gevoetbald om uit de 6e klasse te ontsnappen. Het was echter de thuisploeg dat het beste aan de wedstrijd begon. Al in de 10e minuut scoort de spits van DEVO het eerste doelpunt van de wedstrijd. Het volgende doelpunt liet niet veel langer op zich wachten en na een één tegen één situatie wist de DEVO’58 middenvelder de keeper van APWC te passeren. Met een tussenstand van 2-0 gingen beide teams de kleedkamers in voor een bakje thee en wat bemoedigende woorden van de trainers. De toeschouwers werden ondertussen getrakteerd op een heerlijk broodje kebab en met de sausen nog op de mondhoeken stond men klaar voor een tweede helft dat voor veel spanning zou zorgen.

De donderspeech van de APWC leek zijn vruchten af te werpen want de ploeg uit Amersfoort begon furieus aan de tweede helft en dat zorgt in de 50e minuut voor een penalty voor de paars witten. Nadat de speler van APWC onderuit werd gehaald kon de goed leidende scheidsrechter niets anders doen dan een penalty te geven. Deze werd feilloos ingeschoten en zo konden we ons gaan opmaken voor een spannende 40 minuten in de tweede helft. De thuisploeg behield echter de concentratie en maakte de verstandige keuze om niet achteruit te voetballen. Beide ploegen gingen er stevig tegenaan maar het zag er naar uit dat de spelers van DEVO’58 er meer gebrand op waren om te promoveren. Vanuit beide kanten werd er steeds steviger gespeeld en dit resulteerde in vechtvoetbal i.p.v. mooie combinaties. De scheidsrechter behield echter het overzicht en had de touwtjes stevig in handen. In de laatste 15 minuten kwam de thuisploeg met 10 man te staan nadat een DEVO’58 speler een rode kaart kreeg van de scheidsrechter. Onduidelijk is waarom maar aangezien de speler in kwestie niet al te veel protesteert kunnen we ervan uit gaan dat de kaart terecht zou kunnen zijn.

Wie nu een alles of niets spelende APWC verwacht komt echter bedrogen uit. De bezoekers kunnen geen vuist maken en weten ook niet de lange spits te bereiken. De gevaarlijkste man aan de kant van APWC is de kleine speler genaamd Sayyid maar deze is genoodzaakt om veelvuldig zelf de bal te halen en staat zodoende te ver van het doel af. Nee, echt gevaarlijk werd APWC niet en langzaam maar zeker begon het geloof in een gelijkspel weg te vloeien. Dit was al helemaal het geval wanneer de scheidsrechter fluit voor een indirecte vrije trap binnen het zestien meter gebied. Een te hoog uitgestoken been van de APWC verdediger zorgt er voor dat DEVO’58 kan aanleggen voor een 3-1 voorsprong. Via de binnenkant van de paal gaat de bal erin en barst de vreugde los op sportpark Ookmeer. In de resterende minuten beginnen de vele pijntjes hun parten te spelen bij DEVO’58. Een paar keer hebben een aantal spelers van DEVO’58 kramp in de benen en moet het spel stil gelegd worden. Hoewel de trainer van APWC hier hevig op reageert moet hij toch inzien dat wanneer de rollen zouden zijn omgedraaid, zijn team ook handig de wedstrijd zou uitspelen. Maar dat was dus niet het geval en zodoende wint het technisch betere DEVO’58 geheel terecht de wedstrijd en mag de club uit Amsterdam volgend jaar uitkomen in de vijfde klasse.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)