DEVO’58 – St Adelbert gestaakt na kopstoot tegen scheidsrechter

Het duel tussen DEVO’58 en St Adelbert in de zondag vijfde klasse B is afgelopen weekend gestaakt nadat de scheidsrechter een kopstoot kreeg van een speler van de thuisploeg. Op dat moment stonden de Amsterdammers met 2-4 achter.

Ondanks een 2-0 voorsprong bij rust trok de scheidsrechter in de eerste helft veel kaarten voor DEVO’58. Twee spelers mochten zelfs met beiden twee gele kaarten vroegtijdig inrukken. Die laatste rode kaart zorgde ervoor dat de stemming omsloeg. “Hij schold me werkelijk de huid vol. In de rust heeft hij mij ook nog bedreigd, hij zou me na de wedstrijd wel even komen opzoeken. Ik heb de voorzitter van DEVO gevraagd hem van het sportpark te laten verwijderen, dat is ook gebeurd”, zegt de scheidsrechter in een uitgebreide reactie tegen AT5.

Na de rust werd de sfeer er niet beter op. Met negen man lukte het DEVO’58 niet meer om stand te houden en kwam St Adelbert op een 2-4 voorsprong. Bij het vierde doelpunt van de gasten bleek de doelman van de Amsterdammers een hersenschudding te hebben opgelopen, waarna de spelers verhaal gingen halen bij de scheidsrechter. “Ik heb het geprobeerd te sussen maar toen kwam één van de DEVO-spelers naar me toe rennen. Hij werd handtastelijk en toen ik hem een kaart wilde geven, kreeg ik een kopstoot op mijn kin. Hij probeerde mij ook nog te slaan maar werd toen tegengehouden door andere spelers. Ik heb hem daarna alsnog rood gegeven en de wedstrijd gestaakt.”

De voorzitter en trainer van DEVO’58 kwamen na afloop naar de scheidsrechter toe om hun excuses aan te bieden. Bovendien beraadt de club zich op verdere stappen, laat voorzitter Marcel Linthorst weten. “Er komt zeker een gesprek met het team en ook met de speler.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)