DHSC opnieuw een maatje te groot voor FC Aalsmeer

Voor de tweede keer dit seizoen heeft FC Aalsmeer een nederlaag moeten slikken tegen kampioenskandidaat DHSC. De ploeg van Cor van Garderen ging op eigen veld met 1-4 onderuit en zakte daardoor naar de voorlaatste plek in de zaterdag eerste klasse A.

“Dit is gewoon een hele goede ploeg. Ik had een hoop spelers niet tot mijn beschikking en als je niet je beste elf kan opstellen, krijg je het sowieso moeilijk. Zelfs wanneer je compleet bent, verlies je van DHSC. Ik hoop dat ze kampioen worden, want ze hebben echt de beste ploeg.” Was getekend Cor van Garderen. De oefenmeester kon zich neerleggen bij de nederlaag omdat opnieuw bleek dat de Utrechters simpelweg een maatje te groot zijn voor een gehavend FC Aalsmeer.

Met een waslijst aan afwezigen, waaronder de geschorsten Sander Aznar Martinez, Sergae Kogeldans en Martin Campbell, probeerde de thuisploeg zo min mogelijk kansen weg te geven. Dat lukte ook, tot de veertiende minuut. Doelman Nick van der Wiel stond niet helemaal op te letten bij een vrije trap van oud-prof Rodney Sneijder: 0-1. “Eigenlijk heb je het onder controle, maar kom je toch op achterstand. Dan moet je wat doen en aanvallender gaan spelen. Alleen hebben zij zoveel scorend vermogen..”

Door doelpunten van Mitch van der Vlist (twee) en Rick van der Velden stelde DHSC vrij eenvoudig orde op zaken en liep uit naar een 0-4 voorsprong. Dat Giliano Eijken na zeventig minuten voor de eretreffer zorgde, was slechts om de hatelijke nul van het scorebord te krijgen. “We hebben niet meer dan terecht verloren”, zei Van Garderen eerlijk. Door de nederlaag staan de Almeerders weer onder de nacompetitiestreep. “We krijgen nu de ploegen om ons heen en daar moeten we het tegen doen.”

Dat begint volgende week met de thuiswedstrijd tegen WVHEDW, dat net boven de streep staat. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.

Foto’s Ton van Eenennaam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)