Dibi krijgt zeven wedstrijden schorsing

Jamal Dibi van Topklasser Chabab is door de KNVB voor zeven wedstrijden geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart afgelopen zondag in de met 1-0 verloren wedstrijd tegen EVV. Dibi zou in de slotfase van het duel een kopstoot hebben gegeven.

Op de TV beelden van RTVNH is te zien dat Dibi een beweging met het hoofd maakt. Die zou kunnen worden uitgelegd als een kopstoot. Dibi was verbaasd over de hoogte van de schorsing. Tegen RTVNH zegt hij: “De teammanager zei tegen me: ‘Wat denk je?’ Ik zeg tegen hem: ‘Twee wedstrijden, hooguit.’ Hij zegt: ‘Nee, zeven!’ Ik zeg: ‘Ben je serieus of maak je een grap?’. Ik schrok ervan. Alsof ik hem vol op zijn gezicht heb geslagen.”

Chabab gaat in beroep tegen de straf voor  de aanvoerder. Dibi is in ieder geval geschorst voor het duel van aanstaande zondag tegen HBS. Het hangt er van af wanneer de beroepszaak door de tuchtcommissie wordt behandeld of Dibi de week daarna weer kan spelen. Zo lang de zaak in behandeling is mag Dibi wel aantreden voor Chabab.

Dibi tegen RTVNH: “ “Ik had gewoon weg moeten lopen. Het is erg zuur. Balen. Met zeven wedstrijden is bijna het halve seizoen weg. Dan kan ik alleen maar trainen. Ik weet niet hoe ik daar mee om zou moeten gaan.”

Foto John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)