Diemen aan kop na zege op Ankaraspor

Diemen heeft haar derde overwinning van het seizoen behaald. Tegen Ankaraspor boog het elftal van Marc Stuut een achterstand om en won het met 3-1. Dankzij een beter doelsaldo gaat Diemen aan de leiding in 4F, Fortius staat met hetzelfde puntenaantal op plek twee. De voorsprong van beide teams op de achtervolgers bedraagt een punt.

De eerste helft was van een bedroevend niveau. Diemen was zeer onzorgvuldig in de passing, ballen over vijf meter kwamen niet aan en constant werden de verkeerde keuzes gemaakt. Ankaraspor speelde met veel passie en strijd maar ontbeerde de stootkracht om echt gevaarlijk te worden. Tegen het einde van de eerste helft leek Diemen iets beter in de wedstrijd te komen maar het was Ankaraspor dat op voorsprong kwam. Een domme overtreding leidde tot een vrije trap die ongelukkig via de knie van Noel Ruygrok in het eigen doel belandde. Zo gingen beide teams de rust in met een 0-1 stand.

De donderspeech van trainer Stuut in de rust had zijn uitwerking niet gemist. Diemen oogde feller en scherper dan voor rust en onder aanvoering van Kroese werd Diemen steeds gevaarlijker. Ankaraspor leek het kruit in de eerste helft al te hebben verschoten want het kon bij lange na niet meer dezelfde energie in de wedstrijd gooien als voor rust. De verdiende gelijkmaker kwam op naam van de jarige Stobbelaar, die een aan Kroese toegekende penalty onberispelijk binnen schoot.

Ankaraspor wankelde en niet veel later kwam Diemen dan ook op voorsprong. Een prima vrije trap van Rémon van Asselt werd keihard binnen gekopt door Mitchell de Vries. Toen even later Noel Ruygrok een prima aanval afrondde was de wedstrijd gespeeld en verzuimde Diemen de score op te voeren naar een ruime overwinning.