Home / Algemeen / Diemen even koploper na monsterzege op TABA

Diemen even koploper na monsterzege op TABA

In de zondag Vierde klasse F heeft Diemen op eigen veld tegen hekkensluiter TABA haar zesde zege op rij geboekt. Op sportpark Diemen liep de thuisploeg uit naar een zeer ruime 7-0 overwinning. Hierdoor staat Diemen voorlopig op de eerste plaats, al hebben zowel Ouderkerk als Martinus een wedstrijd minder gespeeld. De voorsprong op de twee achtervolgers bedraagt maar twee punten.

De laatste weken is Diemen in een goede vorm en aan de hand van het spitsenkoppen Owusu – Van Bree worden de doelpunten aaneen geregen met vaak prachtige aanvallen. Tegen TABA, waar uit nog zeer moeizaam van werd gewonnen, was het spel een stuk minder dan de afgelopen weken. Diemen speelde in de eerste helft in een te laag tempo en probeerde te veel door het midden gevaarlijk te worden. De ploeg van Mark Stuut was de afgelopen weken juist gevaarlijk via de zijkanten. Dit resulteerde in veel onnodig balverlies en een rommelige openingsfase. Toch kreeg Diemen genoeg kansen om de score te openen via Owusu en Moelee, die beiden te gehaast waren in de afwerking.

MDS_8603

De eerste goedlopende aanval over de flanken was ook meteen raak. De aanval werd opgezet door de prima debuterende A-junior Imad el Jagnouni en uiteindelijk hield Van Bree prima overzicht en bediende hij Moelee die beheerst binnen volleerde. Kort hierna werd Owusu neergelegd in het zestienmetergebied van TABA en schoot topscorer Van Bree de penalty zuiver binnen. Diemen bleef slordig spelen maar kwam vlak voor de thee toch op 3-0 toen Owusu zijn maatje voorin van Bree vond, die simpel binnen kon tikken. TABA knokte voor wat het waard was maar kreeg geen poot aan de grond tegen de ijzersterke verdediging van Diemen.

De tweede helft was voetballend iets beter maar was het met name de afwerking die te wensen overliet. Onder meer Kroese koos een aantal keer de moeilijke oplossing terwijl simpel afwerken de juiste keuze was geweest. Desalniettemin voegde de thuisploeg nog een aantal mooie doelpunten toe aan het totaal. Via Kroese, tweemaal van Bree en een prachtige knal van aanvoerder Pierre Tosch stokte de teller uiteindelijk bij 7-0. Trainer Stuut maakte van de gelegenheid gebruik om twee A-junioren de kans te geven en die lieten zien prima aan te kunnen haken bij het niveau van zijn ploeg.

MDS_8642

Door de overwinning neemt Diemen voor even de koppositie over van Martinus. Zowel Martinus als Ouderkerk hebben nog een wedstrijd tegoed en kunnen op 1 punt boven Diemen komen. Zo blijft het ongekend spannend in de vierde klasse F en zouden de onderlinge confrontaties tussen Martinus, Ouderkerk en Diemen wel eens cruciaal kunnen gaan worden, terwijl ook Fortius nog niet afgeschreven mag worden.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zondag Vierde klasse F.

Met dank aan: Boaz Saam

Foto’s: Michelle de Haas

Send this to a friend