Diemen haalt Koswal (Abcoude) en Kartodimedjo (Blauw-Wit Beursbengels)

Diemen heeft de selectie voor volgend seizoen zo goed als rond. Na de eerder aangekondigde komst van Abcoude-middenvelder Magdy Ibrahim volgen enkele oud-ploeggenoten van hem naar de zondag derdeklasser. In totaal staat het aantal nieuwelingen nu op zeven.

Trainer Mark Steur heeft optimaal gebruik gemaakt van het netwerk van zijn eigen spelers. Zo kwam Hillegom-verdediger Omar Shariff via aanvoerder Maxim Stefels in contact met Diemen. “Hij had het verhaal van Magdy gelezen, heeft niet zo’n lekker jaar gehad bij Hillegom en wilde zichzelf weer laten zien. Daardoor is het balletje gaan rollen”, zegt Steur. In zijn kielzog volgden Terence Koswal (FC Abcoude) en Ismael Kartodimedjo (Blauw-Wit Beursbengels), met wie Shariff in het seizoen 2017/18 nog in Abcoude speelde. Koswal revalideert vooralsnog van een zware knieblessure en Kartodimedjo heeft Diemen verkozen boven DCG.

Vooral in verdedigend opzicht kon Diemen wat versterkingen gebruiken. Jelle de Wild gaat voor zijn werk een jaar naar Barcelona en ook Bright Owusu (nieuwe club nog niet bekend) vertrekt. Daarop is geanticipeerd met bijvoorbeeld de komst van Tyshawn Okoh (JOS/Watergraafsmeer 2). Tevens komen aanvallers Shah Malik en Sharinda Jagroep over van Sporting Almere, de oude club van Steur. “We hadden dit seizoen wat moeite met scoren en blessures, dus in de aanval konden we er nog een paar gebruiken.”

Met de zeven nieuwe spelers wordt de selectie een stuk breder en neemt de concurrentie toe. Dat is precies wat Steur wilde. In principe is zijn spelersgroep rond. “Tenzij er iemand uit de Derde Divisie zegt: ik woon om de hoek en wil bij jullie lekker ballen, dan gaan we erover nadenken”, grapt Steur. “Ik ben heel blij met de spelers die ik heb.”

Foto: Jos Spitteler | Terence Koswal sluit na zijn revalidatie aan in Diemen

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)