Foto Diemernieuws Enter Media

Diemen heeft eerste periodetitel voor het grijpen

Voor Diemen is het dit weekend erop of eronder. Met nog een competitie wedstrijd te gaan neemt de ploeg van trainer Marc Stuut het in een onderling duel op tegen Sporting Martinus in de strijd om de eerste periodetitel. “Dit soort wedstrijden zijn finales, dat zijn aparte wedstrijden. Daar komt veel meer druk en spanning bij kijken dan een normale competitie wedstrijd”, aldus Stuut.

Diemen is in zondag 4f nog ongeslagen en speelde in de eerste periode alleen gelijk tegen Buitenveldert. Ook Sporting Martinus, dat alleen van Fortius verloor, is een moeilijk te kloppen ploeg en daar is Stuut zich ook bewust van: “Ze spelen echt als team en leveren week in week uit veel strijd. Gelukkig weten we waar hun zwakheden liggen en waar we ze pijn kunnen doen. Maar het zal er zondag uiteindelijk op uitkomen wie de beste vorm van de dag te pakken heeft”.

GB-diemen3

Diemen is met vijf gewonnen wedstrijden op rij aardig op dreef en met slechts vijf tegendoelpunten in zeven wedstrijden beschikt de equipe van Stuut over een solide defensie en met gemiddeld 3,9 doelpunten per wedstrijd in het voordeel van Diemen hebben ook de fans van Diemen dit seizoen weinig te klagen. “We hebben een evenwichtig elftal dat niet snel door de ondergrens heen zakt. Het is echt niet zo dat we iedere week de sterren van de hemel spelen, maar we weten ook onze slechte wedstrijden toch steeds weer uit het vuur te slepen”.

Naast Diemen en Sporting Martinus maakt ook Oudekerk nog kans op de eerste periodetitel. Mocht Diemen dit weekend punten laten liggen en Oudekerk zijn wedstrijd tegen Zuidoost United winnend afsluiten dan zal Oudekerk er vlak voor de finish nog met de eerste periodetitel aan de haal gaan. “Het zal lekker zijn om al vroeg in het seizoen een periodetitel te pakken. We hebben voor het seizoen promotie naar de derde klasse als doelstelling gesteld en of dat nou direct is of via de nacompetitie dat maakt niet uit. Als we nu de periode titel pakken zitten we direct al in de nacompetitie, ook als we straks misschien niet meer bovenin meedraaien, en dat neemt een hoop druk weg bij de spelers.”

Tekst: Jurgen Boegborn
Foto: Archief

Kijk voor meer nieuws en alle standen en uitslagen op de klasse pagina van zondag 4f

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!