Diemen klaar voor finale tegen Ouderkerk

Net als Ouderkerk gaat ook Diemen met een goed gevoel naar de beslissingswedstrijd in de zondag vierde klasse F. De ploeg van scheidend trainer Marc Stuut herstelde zich met een 4-0 overwinning op Fortius van de collectieve wanprestatie vorige week tegen CTO ’70 (1-1).

Fortius was erop gebrand de titeldroom van Diemen, net als CTO ’70, om zeep te helpen, maar de thuisploeg liet vanaf het eerste fluitsignaal werken dat daar geen sprake van zou zijn. Fortius werd over het gehele veld afgejaagd door een gedreven Diemen en kreeg geen enkele ruimte om een aanval op te bouwen. Aanvallend was Kevin Kroese een ware plaag voor de Amsterdamse defensie.

Diemen - Fortius

Diemen liet echter na de wedstrijd in de eerste helft al te beslissen. Meerdere keren bleek de keeper een sta-in-de-weg maar Bright Owusu maakte het heel bont door voor een open goal de bal op de paal te knallen. Kroese had het vizier wel op scherp staan en bracht Diemen na een half uur op een dikverdiende voorsprong. Toen vlak na rust Marco Moelee na een flitsende aanval de 2-0 binnen punterde was het verzet van Fortius gebroken en was het aan Kroese om zijn prima wedstrijd te bekronen met nog eens twee doelpunten.

Diemen - Fortius

Door de overwinning spelen Diemen en Ouderkerk aanstaande donderdag in een beslissingswedstrijd om de titel. De ploeg van Marc Stuut is vol vertrouwen om voor de derde keer dit seizoen te winnen van Ouderkerk, na de 8-2 aan het begin van het seizoen en 2-1 drie weken geleden. Na discussies tussen beide ploegen over de locatie besloot de KNVB in te grijpen en de wedstrijd om 18:00 uur te spelen bij Roda ’23 in Bovenkerk.

Verslag Boaz Saam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!