Diemen loopt in tweede helft over Ouderkerk heen

Diemen heeft op eigen veld sv Ouderkerk hardhandig opzij gezet. Waar de eerste helft nog redelijk gelijk op ging en dat ook in de stand naar voren kwam (1-1 bij rust), daar liep Diemen in de tweede helft over de tegenstander heen: 8-2. Routinier Dennis van Bree (28) was met vier goals en twee assists de motor achter het succes van de thuisploeg.

Van Bree gaf zijn visitekaartje al in de derde minuut af. Zijn schot werd echter gestuit, wat Ouderkerk-keeper Danny van der Woude niet lukte bij het goede schot vanaf rechts van Quincy Molly. Hij bracht de thuisploeg daarmee in de veertiende minuut op een 1-0 voorsprong. Na een buitenspelgoal van Schreuder en opnieuw een waarschuwing van Van Bree, werd sv Ouderkerk pas vijf minuten voor rust voor het eerst echt gevaarlijk. Eerst ging de jonge spits Floris van der Linden alleen af op Diemen-goalie Dave Moen. Nadat Moen dit gevaar verijdeld had, moest hij in de daaropvolgende corner het antwoord schuldig blijven. De genoemde Van der Linden verwerkte de hoekschop bij de tweede paal tot doelpunt: 1-1.

Na rust leek Ouderkerk met hittekoorts het veld op te komen. De bezoekers begonnen apathisch en moesten dat in de 52ste minuut bekopen met een achterstand. De voorzet was van Molly en Van Bree zette zijn naam op het scorebord: 2-1. Drie minuten later had Diemen een marge van twee te pakken. Het naïef verdedigende Ouderkerk liet Diemen door de verdediging snijden en routinier Kay Minnema schoot hard binnen. Ouderkerk kon aanvallend geen vuist maken en na ruim een uur spelen viel de beslissing. Van der Woude veroorzaakte een strafschop die door Diemen werd benut. Hierna was Ouderkerk geknakt en vielen er nog vier tegendoelpunten.

Diemen - Ouderkerk

De Diemense doelpuntenmakers waren Van Bree (4), Minnema (2), Molly en Kevin Kroese. Er werd een aantal keer goed en snel door Diemen het strafschopgebied ingesprint, waarna het passje breed volgde en het doelpunt. Tussendoor onderstreepte Van der Linden nog zijn talent als spits door een van de weinige mogelijkheden voor Ouderkerk tot doelpunt te promoveren. Hij schoot de bal goed hard en laag langs Diemen-keeper Moen.

Uitblinker Dennis van Bree over de goede seizoensstart van Diemen: “We zagen Ouderkerk vooraf als een zware tegenstander. We hadden gehoord van hun samenvoeging van zaterdag met zondag. We dachten dat ze zich in zouden laten zakken en op de counter zouden spelen, maar dat heb ik niet echt gezien. Over de hele wedstrijd gezien had Ouderkerk niets in te brengen en hebben we dik verdiend gewonnen. Voor rust zakten we iets in, waardoor ze wat mogelijkheden kregen en ook de gelijkmaker scoorden. Na rust hebben we het hersteld. Ik ben blij met mijn eigen prestatie. Vorig seizoen heb ik veel wedstrijden gemist door schorsingen, nu begin ik goed aan het nieuwe seizoen. Als Diemen zijn wij gewoon kampioenskandidaat. Ouderkerk zag ik ook zo, maar na dit duel ligt dat misschien anders.”