Diemen is maatje te groot voor Sporting Martinus en pakt periodetitel

Diemen heeft vandaag de eerste periodetitel gepakt in de vierde klasse F. De ploeg van trainer Marc Stuut won eenvoudig met 3-1 van de nummer twee op de ranglijst, het Amstelveense Sporting Martinus. Ouderkerk is nu nog de enige echte achtervolger.

Diemen kwam al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong nadat verdediger Jesse Correia binnen het eigen strafschopgebied de bal op zijn hand kreeg. Marco Moelee mocht vanaf elf meter aanleggen en hij schoot de bal feilloos in de linkerhoek waarmee hij keeper Steven den Heeten kansloos liet. Diemen was in de eerste helft duidelijk de betere ploeg maar had moeite om door de defensie van Sporting Martinus heen te breken.

phoca_thumb_l_DSC09228

Na een kwartier spelen bracht Kay Minnema zijn ploeg bijna op een 2-0 voorsprong nadat zijn schot door Mitchell Senft van richting was veranderd en den Heeten met een uiterste krachtinspanning de bal nog van de lijn wist te rapen. Ook verdediger Mitchell de Vries was dichtbij de 2-0 maar zijn kopbal na een corner werd van de lijn gehaald.

Beide teams leverde in de eerste helft veel strijd. Alle duels werden op het scherpst van de snede uitgevochten en het was duidelijk merkbaar dat beide ploegen er alles aan deden om periodekampioen te worden. Na ruim twintig minuten was het Diemen dat uiteindelijk toch op een verdiende 2-0 voorsprong wist te komen. Bright Osei Owusu kopte binnen na een goede vrije trap van Marco Moelee. Vlak voor rust was Marc Nipius van Sporting Martinus met een afstandsschot nog dichtbij de aansluitingstreffer maar hij mikte de bal net naast de goal.

Na rust was het opnieuw Kay Minnema die met een afstandsschot dichtbij een treffer was maar dankzij een katachtige redding van den Heeten werd zijn schot slechts beloond met een corner. Uit die corner is het Lars Bom die hands maakte waarna Pierre Tosch de bal nog in de goal schiet. Helaas voor hem had scheidsrechter Yucel al gefloten en mocht Moelee voor de tweede keer die middag een penalty gaan nemen. Dat buitenkansje liet hij niet onbenut waardoor Diemen op een comfortabele 3-0 voorsprong wist te komen.

phoca_thumb_l_DSC09289

Na een uur spelen kwam er iets meer spanning in de wedstrijd nadat Remon van Asselt vanwege het maken van een slaande beweging eerder de kleedkamer mocht gaan opzoeken en Diemen de resterende tijd met een man minder de strijd moest aangaan. Diemen zakte vervolgens wat meer in maar kreeg via Kevin Kroese, die de keeper met een lob probeerde te foppen, nog een goede kans op de 4-0. Fabian van Ginkel kreeg even later een enorme kans om zijn ploeg met nog twintig minuten op de klok weer in de wedstrijd te schieten maar hij schoof de bal net naast de goal.

Uiteindelijk was het Joel Cornwall die met een goede bal invaller Stephan Gal wist te bereiken die in de slotfase alsnog de eretreffer voor Sporting Martinus wist binnen te schieten. Vlak voor het laatste fluitsignaal kreeg ook Diemen-trainer Marc Stuut nog een rode kaart nadat hij reageerde op de scheidsrechter die door liet spelen terwijl Faisal Bakir nog geblesseerd in het veld lag: “Ik zat daar helemaal fout dat geef ik meteen toe. Maar je kan toch niet laten doorspelen terwijl er nog iemand half in het veld ligt”, aldus Stuut na afloop van de wedstrijd.

Door de makkelijke zege op Sporting Martinus heeft Diemen de eerste periodetitel te pakken. Tot grote tevredenheid van Stuut: “Het is heel fijn om die al vroeg in het seizoen op zak te hebben. Dit was voor ons een echte test en ik vind dat de jongens het heel goed hebben gedaan. We wisten dat Sporting Martinus heel compact kan spelen en dat je dan moeilijk kansen creëert maar als je met 2-0 de rust in gaat heb je het gewoon goed gedaan. In de slotfase hou je hart nog vast nadat we met tien man kwamen te staan maar gelukkig was de buit toen al binnen.”