Diemen leek eind april met een 2-1 overwinning bij Ouderkerk een voorschot te hebben genomen op het kampioenschap, maar moet nu toch op herhaling. Foto: Karel Stevens

Diemen onttroont Ouderkerk en neemt voorschot op titel

Diemen heeft in de zondag vierde klasse F een voorschot genomen op het kampioenschap. Op bezoek bij koploper Ouderkerk won de ploeg van Marc Stuut met 2-1 en nam daarmee de koppositie over, met nog twee wedstrijden te gaan.

In de openingsfase waren de eerste mogelijkheden voor de gasten. Het zorgde alleen nog niet voor gevaar bij Ouderkerk-doelman Remy van Luyn, die alleen bij een vrije trap in actie moest komen. Na zo’n twintig minuten kwam ook Ouderkerk wat meer in de wedstrijd en was het zelfs gevaarlijk toen Michel Zeegers de bal met wat geluk meekreeg en door doelman Dave Moen werd gehinderd. Scheidsrechter Terband zag er echter niets in.

Toch was het Diemen dat de score opende. Eerst gingen een schuiver van Kevin Kroese en een kopbal van Quincy Molly nog voorlangs, maar vijf minuten voor tijd omspeelde Kroese doelman Van Luyn en schoof de openingstreffer binnen. Vervolgens kregen de gasten via Manolito Joren en Pierre Tosch nog mogelijkheden, maar Diemen verzuimde afstand te nemen.

Ouderkerk - Diemen

Na de rust veranderden de omstandigheden. Het veld werd slechter bespeelbaar, de regen speelde parten en beide ploegen schuwden niet voor een duw of harde overtreding. Ouderkerk kwam het best uit de kleedkamer. Uit een corner van Pepijn Scholte was het doorkoppen van Zeegers, alleen ging de inzet van Rutger Baas van dichtbij voorlangs.

In de 70ste minuut was het wel raak uit een corner. De corner van Zeegers werd door Mitchel Melissen teruggelegd en Scholte gaf het laatste tikje: 1-1. Het spel ging vervolgens over en weer. Beide ploegen kregen kansen, alleen bleef de beslissing uit.

Die viel een kleine tien minuten voor tijd wel. Rond een druk strafschopgebied belandde de bal volgens scheidsrechter Terband tegen de arm van Ouderkerker Tom van Rossum en kreeg Diemen een vrije trap. Dit buitenkansje werd benut door Dennis van Bree, die met een mooie vrije trap de gasten weer aan de leiding bracht: 1-2.

In de slotfase ging het er nog hard aan toe met een paar grove overtredingen, maar gescoord werd er niet meer. Daarmee eindigde de topper in een 1-2 overwinning voor Diemen en onttroonde het daarmee Ouderkerk. Met nog twee wedstrijden te gaan lijkt de beslissing te zijn gevallen in de zondag vierde klasse F.