Diemen verplettert Zuidoost United met tienklapper

In de vierde klasse F heeft Diemen met ruime cijfers gewonnen van Zuidoost United. De ploeg van trainer Marc Stuut verpletterde de bezoekers uit Amsterdam met 10-1. Diemen blijft door de overwinning koploper in de competitie met twee punten voorsprong op achtervolger Oudekerk dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld.

In de beginfase van de wedstrijd gingen Diemen en Zuidoost United gelijk aan elkaar op. Beide ploegen speelde in een hoog tempo maar hanteerde teveel lange ballen. De regen kwam zondagmiddag met bakken uit de hemel en toen beide ploegen hier eenmaal aan gewend waren kwamen de eerste kansen van de wedstrijd. De uitstekend spelende Bright Owuso gaf een scherpe pass op Dennis van Bree die na een half uur de score voor Diemen opende. Voor rust was het Owuso zelf die de diepte in werd gestuurd en de ruststand bepaalde op 2-0.

downloadfile-2

Na rust kwam Diemen pas echt los. Meteen na het fluitsignaal was het Van Bree die met een kopbal de wedstrijd definitief op slot gooide en even later maakte de spits van Diemen ook zijn derde treffer van de middag. Na de 4-0 was het Diemen dat de klok sloeg en kon Zuidoost United niets anders doen dan de handdoek in de ring te gooien. In rap tempo liep de ploeg van Marc Stuut uit op de Amsterdammers. Na een uur spelen was het Marco Moelee die de 5-0 binnenschoot en in de zestien minuten die daarna volgde liep Diemen uit naar een 9-1 voorsprong.

downloadfile-1

Kelvin Kammeron schoot eerst namens Zuidoost United de 5-1 tegen de touwen maar daarna maakte Quincy Molly, Joren Manolito, Fouad Dahmani en Mark Stobbelaar er in rap tempo een pijnlijke voorsprong van. In de slotfase kreeg Diemen goede kansen op de 10-1 maar het duurde tot de 88 minuut voordat Diemen via Kevin Kroese de magische grens eindelijk wist te doorbreken.

Diemen wint uiteindelijk vrij eenvoudig met afgemeten cijfers van Zuidoost United en blijft hiermee in het spoor van achtervolger Ouderkerk dat eerder vandaag met 5-2 te sterk was voor Sporting Martinus.

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Michelle de Haas

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!