Diemen verslaat Nautilus en heeft periodetitel voor het grijpen

Aan de Sportlaan heeft koploper Diemen geen fout gemaakt. Tegen Nautilus maakte het elftal van Marc Stuut in de tweede helft het verschil en won het, na een 0-0 ruststand, met 5-0. Als Diemen komend weekend concurrent Martinus verslaat winnen zij de eerste periodetitel in zondag 4F.

De eerste helft van Diemen was moeizaam. De start was rommelig en Diemen leek wat onder de indruk van de energie die Nautilus in de wedstrijd gooide. De thuisploeg was niet van plan zich makkelijk gewonnen te geven en haalde alle trucs uit de kast waarbij er vooral verbaal flink tekeer werd gegaan. Voetballend wist de thuisploeg echter weinig te brengen, de verdediging onder leiding van een blessure teruggekeerde Tosch kwam niet of nauwelijks in de problemen. Diemen werd vooral over de flanken gevaarlijk, waar linksback Kloosterman meermaals goed doorkwam maar tot tweemaal toe wist Noel Roygrok een panklare voorzet niet om te zetten in een doelpunt. De rust werd met 0-0 bereikt.

In de tweede helft leek Nautilus niet meer de energie te hebben die ze in de eerste helft op de been hield en binnen 5 minuten besliste Diemen de wedstrijd in haar voordeel. Tot tweemaal toe haalde Kevin Kroese de trekker over, eerst met een schitterende knal van afstand en kort erna van dichtbij na een snelle uitbraak van Diemen over rechts. Nautilus liet het hierna lopen en Diemen liet na er een uitslag met dubbele cijfers van te maken. Er werd uiteindelijk nog viermaal gescoord, zo maakte Kroese zijn hattrick compleet door binnen te volleren op aangeven van de goed ingevallen Fouad Dahmani. Het hoogtepunt was echter de eerste goal van Noel Ruygrok, met een prachtige volley liet hij de Amstelveense doelman kansloos. Uiteindelijk eindigden zowel Kroese als Ruygrok met drie doelpunten achter hun naam.

Diemen lijkt klaar te zijn voor een cruciale fase van het seizoen. Allereerst kan het aankomende zondag thuis tegen Martinus de eerste periodetitel binnen slepen. Vervolgens krijgt het een aantal pittige wedstrijden achter elkaar waarin de ploeg van Stuut zal moeten laten zien wat het echt waard is.