Diemen wervelt langs Geinburgia (7-1)

Het draait de laatste weken goed bij SV Diemen, de zeges worden aaneen geregen en het spel is bij vlagen uitstekend. Dat ondervond ook Geinburgia op bezoek in Diemen. De uitwedstrijd in in de zondag vierde klasse F in Driemond was nog een ware slijtageslag, met drie strafschoppen en een nipte overwinning voor Diemen. Nu weer het maar liefst 7-1 voor de ploeg van Marc Stuut.

Dit keer startte Diemen furieus, in de hoogste versnelling denderde het in de eerste helft over Geinburgia heen en toen de scheidsrechter voor de rust floot stond er 5-0 op het bord. De beresterke Bright Owusu opende de score al na een paar minuten. Een strakke corner van Ringelberg werd door hem netjes binnen gekopt. Hierna voerde Diemen het tempo op en werd Geinburgia een half uur lang van het kastje naar de muur gespeeld. Op aangeven van Ringelberg maakte clubtopscorer van Bree de 2-0 en Ringelberg zelf maakte de 3-0.

Diemen creëerde kans op kans en Geinburgia kreeg totaal geen kans om tot een aanval te komen. Wederom Bright Owusu tekende voor de 4-0 en Dennis van Bree sloeg nogmaals toe voor de 5-0 ruststand. Een ongekende weelde voor de ploeg van Marc Stuut, die nog tal van kansen en corners onbenut liet.
De tweede helft haalde Diemen de voet enigszins van het gaspedaal, zonder Geinburgia maar een moment het idee te geven dat zij iets in te brengen hadden. Bright Owusu maakte nog zijn derde voor de 6-0 voordat een keurige aanval werd afgerond door Quincy Molly. Vlak voor tijd mocht Geinburgia dan toch nog een eretreffer maken. Zo eindigde de wedstrijd in een afgetekende 7-1 overwinning en houdt Diemen de aansluiting met de koplopers.
Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 4F