Diemen wint de laatste wedstrijd overtuigend bij BZC’13

In Loosdrecht speelde sv Diemen de laatste wedstrijd van het seizoen tegen BZC ’13. De Diemenaren moesten zelf winnen en hopen op puntverlies van Fortius om de periodeplek veilig te stellen. En Diemen won, wederom met grote cijfers: 1-7. Fortius won echter ook, waardoor Diemen met 51 punten het seizoen afsluit als gedeeld vierde in deze competitie. 

Diemen opende ijzersterk en de wedstrijd was na ruim dertig minuten beslist. Via goed veldspel aan de bal en het verplaatsen van kant naar kant kreeg Diemen de ene na de andere kans: 0-4 was nog een magere afspiegeling van de verhouding na een halfuur. Buskermolen (2), Tifres en Kok scoorden en bracht Diemen op een ruime voorsprong. Voor rust scoorde ook nog Pielstroom en dus ging de ploeg van trainer-coach Bas van Bergen met een riante voorsprong de rust in.

De tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld: Diemen bleef voetballend zoeken naar kansen en BZC ’13 had alle hoop al opgegeven. De score werd uiteindelijk 1-7 door wederom Tifres en een goal van topscorer Dos Passos. 

Lege handen

Het bleek niet genoeg te zijn voor een plek in de nacompetitie voor promotie. Fortius won ook, waardoor Diemen op een gedeeld vierde plaats eindigt in de competitie. Maar de Amsterdammers hebben een beter doelsaldo. En zo blijft Diemen met lege handen achter, na een sterk seizoen. Trainer Bas van Bergen: ,,De laatste weken speelden wij echt behoorlijk goed voetbal met vandaag de eerste helft als absolute bekroning. Ik gun de jongens zo erg die nacompetitie, want ik vind ook echt dat wij bij de beter voetballende ploegen horen in deze competitie. Maar achteraf blijkt dat we teveel punten thuis tegen met name de middenmoters hebben laten liggen. En dat is frustrerend, ondanks de 51 behaalde punten”, aldus de trainer die stopt bij Diemen. 

Toekomst

Van Bergen heeft vertrouwen in de toekomst van de club: ,,Persoonlijk denk ik dat er een sterke basis ligt voor de toekomst om verder te gaan. Randvoorwaardelijk moet en gaat de club stappen maken. Maar als ik naar vandaag kijk, baal ik ook enorm dat ik niet meer met deze gasten blijf werken. Want het kan niet anders dat er binnen nu en twee/drie jaar een explosie plaatsvind in de goede zin van het woord. Er breken jeugdtalenten door (gebroeders Kok, Brinkhof, Te Paske) en er staat al een geraamte met jonge spelers met best veel ervaring op senioren niveau. En ze kunnen gewoon goed voetballen”, aldus van Bergen.

Tekst: Alwin Aarts 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)