Home / Algemeen / Diemen wint ruim van Nautilus en lijkt klaar voor beslissende fase

Diemen wint ruim van Nautilus en lijkt klaar voor beslissende fase

Het is ongemeen spannend in de zondag vierde klasse F dit seizoen. De topploegen laten weinig punten liggen en doen daarmee weinig voor elkaar onder. De beslissing lijkt dan ook in de komende weken te vallen wanneer de onderlinge confrontaties tussen SV Ouderkerk, Sporting Martinus en SV Diemen op het programma staan. Diemen won dit weekend met ruime cijfers (9-0) van Nautilus.

1

Voordat deze confrontaties op het programma staan trad Diemen thuis aan tegen Nautilus. In de uitwedstrijd hield de ploeg van Jean-Paul van Zoghel lang stand maar liep Diemen in de tweede helft alsnog uit naar een ruime overwinning. Dit keer was Diemen vanaf het begin een paar maten te groot voor het gehavende Nautilus. Het was aan de slordige afwerking te danken dat Diemen niet al voor rust een ruime score op het bord had gezet. Met name Fouad Dahmani werd constant dreigend met zijn looop-acties maar tot drie maal toe vergat hij zichzelf te belonen met een doelpunt.
Piere Tosch
Dennis van Bree heeft daar dit seizoen minder moeite mee, de technisch vaardige spits kopte een vrije trap van Remon van Asselt heel beheerst in de hoek en opende daarmee de score. Even later onderstreepte hij zijn goede vorm door eerst de keeper te omspelen, vervolgens nog een verdediger uit te kappen en voor een leeg goal zijn maatje Owusu de goal te gunnen.
Goal Diemen 2
Na de rust een gretig Diemen, dat vastbesloten leek alsnog een grote uitslag neer te zetten. Vlak na rust gaf Remon van Asselt het startsein door op prachtige wijze een vrije trap binnen te krullen. Na deze goal gaf Diemen gas en werd Nautilus geen seconde meer gegund om op adem te komen. De goals volgden elkaar in rap tempo op en de ene was nog fraaier dan de andere. Tosch kopte zijn zoveelste binnen, Moelee scoorde net als vorige week met een prachtige boogbal en Kroese plaatste met zijn binnenkant schitterend in de verre kruising.
Tosch scoort
De twee mooiste momenten waren goals van Kroese en Stobbelaar. Een goede voorzet van Dahmani werd door Kroese fantastisch binnen gevolleerd. Het slotakkoord was voor Stobbelaar. De Diemense doelpuntenmachine miste het grootste deel van het lopende seizoen door blessures maar bekroonde zijn rentree met een typische spitsengoal. zo stokte de teller uiteindelijk bij 9-0 en was het veelzeggend dat er teleurgesteld werd gereageerd toen bleek dat de scheidsrechter geen blessuretijd bijtrok.
Goal Diemen
Diemen lijkt klaar voor de topwedstrijden die gaan komen. Er wordt makkelijk gescoord, weinig weg gegeven en trainer Stuut zal tevreden hebben gezien dat ook langdurig geblesseerden als Stobbelaar weer fit lijken te zijn voor de beslissende fase van de competitie.
Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 4F
Verslag Boaz Saam
Foto’s Mario Wormhoudt
Send this to a friend