Home / Algemeen / Diep in blessuretijd sleept Swift overwinning over de streep

Diep in blessuretijd sleept Swift overwinning over de streep

Diep in blessuretijd heeft Swift zaterdagmiddag toch nog drie punten weten te pakken op bezoek bij ONS Sneek. Jelle Spanninga maakte de winnende treffer.

De eerste kans van de wedstrijd was voor ONS Sneek, toen Kevin Mennega het met een omhaal probeerde na een corner van Gabriël Fernando. Zijn inzet ging echter over het doel. Bij Swift kwam de eerste kans op naam van Carlos Groen, die zijn schot voorlangs zag gaan. Zo ontstonden er kansen over en weer. Het was Swift dat na rum een half uur de leiding nam. Rosen Rosenhart gaf de bal voor en Daan Sutorius maakte het af. Vlak voor rust hadden de Amsterdammers nog een mogelijkheid, toen Daan Driever gevaarlijk werd met een schot van afstand. Zijn inzet werd door de doelman over getikt.

Meteen na rust hoopte Swift op een penalty na een valpartij van Noa Benninga, maar de Amsterdamse scheidsrechter ging daar niet in mee. Daarna kreeg ONS Sneek meer grip op de wedstrijd en dat leidde uiteindelijk tot de 1-1. Een corner werd door Nick Kleen binnen gekopt. Swift ging snel weer in de aanval, maar slaagde er nog niet direct in om de voorsprong te herstellen. Er bleven over en weer kansjes ontstaan en de wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen, wat een goede afspiegeling was geweest.

Maar verder in blessuretijd belandde de bal in de kluts voor de voeten van invaller Spanninga. Hij kon het laatste zetje geven en zo Swift toch nog een overwinning bezorgen. De thuisploeg bleef gedesillusioneerd achter. Volgende week treft Swift met Eemdijk opnieuw een serieuze tegenstander.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Hoofdklasse zaterdag B

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)