De Dijk boekt bij Leonidas zesde zege op rij

Zondag Hoofdklasser De Dijk heeft zich zonder al teveel problemen ontdaan van hekkensluiter Leonidas. Op bezoek in Rotterdam zorgden Dennis Kaars en twee treffers van Harry Zwarthoed voor een 1-3 overwinning, waardoor de ploeg van Ale van der Zee en Marco van Galen op de tweede plaats blijft staan.

Het werd geen hoogstaand duel op het zeer matig bezochte sportpark van Leonidas. In de eerste helft kreeg De Dijk aanvankelijk een aantal mogelijkheden om de score open te breken. Het duurde tot de 24ste minuut voordat het ook een doelpunt opleverde. Na een goed uitgevoerde aanval over de rechterkant belandde de bal via Mostapha El Aamrani bij Dennis Kaars, die Harry Zwarthoed in staat stelde om binnen te schieten: 0-1.

Leonidas deed na ruim een half uur van zich speken en kreeg via Jeremy van Uunen een uitstekende mogelijkheid op de gelijkmaker, maar de aanvaller zag zijn poging mislukken. Na de rust probeerden de Rotterdammers veelal via lange ballen gevaar te stichten. In de 65ste minuut moest Michel van Kampen vol aan de bak om de gelijkmaker te voorkomen en tien minuten later vloog een vrije trap via zijn vingers op de lat en uiteindelijk naast.

In plaats van de gelijkmaker maakte De Dijk elf minuten voor tijd het verschil. Opnieuw was Dennis Kaars de aangever en Zwarthoed de afmaker. Leonidas kwam nog terug in de wedstrijd door een doelpunt van Issam El Hank, maar in de blessuretijd werd de voorsprong door de gasten weer hersteld naar twee doelpunten. Kaars kon met zijn twintigste treffer van het seizoen de eindstand op 1-3 bepalen.

Met de drie punten blijft De Dijk op een tweede plaats staan in de zondag Hoofdklasse, met één punt meer dan nummer drie DHC. Koploper Westlandia lijkt met een voorsprong van tien punten niet meer te achterhalen, dus zullen de Amsterdammers zich op de tweede plaats of de derde periode moeten focussen voor een ticket voor de nacompetitie om promotie naar de Derde Divisie (Topklasse) te bewerkstelligen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.