De Dijk buigt achterstand in geslagen positie miraculeus om

Met een 1-3 achterstand en nog 25 minuten te gaan, keek Nabil el Gourari op de klok. De Dijk leek zich behoorlijk te verslikken in laagvlieger Jong Achilles’29, maar op wilskracht en behoorlijk doorzettingsvermogen boog de koploper van de Derde Divisie de achterstand op miraculeuze wijze om in een 5-3 overwinning.

“Dit zijn de wedstrijden die je kampioen maken”, was El Gourari lovend. Zelf tekende hij voor twee doelpunten. “Ik had er nog vertrouwen in en riep tegen de jongens ‘kom op, het kan nog’. Dit bewijst dat wij echt een sterk team hebben.” Al vroeg in de wedstrijd keek De Dijk tegen een achterstand aan. Terwijl verdediger Nick Kuipers op de grond lag – hij werd met een ambulance afgevoerd – opende Niek Versteegen de score: 0-1.

Dennis Kaars maakte nog wel gelijk, nadat Achmed Ahahaoui de bal af gaf, maar beter werd het er niet op voor de Amsterdammers. Waar Ruben de Bruin eerst de lat raakte, viel de 1-2 op slag van rust alsnog. Wederom was Versteegen de doelpuntenmaker. Vlak na rust werd het van kwaad tot erger voor De Dijk. Een uitbraak van de gasten uit Groesbeek werd afgerond door Omid Popalzay: 1-3. Daarmee leek De Dijk tegen haar vijfde nederlaag van het seizoen aan te lopen.

Het inbrengen van Chakib Tayeb draaide de wedstrijd volgens El Gourari om. Een goede actie van Tayeb stelde El Gourari in staat om de 2-3 te maken. Met nog acht minuten te gaan ontpopte zich het Mirakel van de Schellingwouderdijk. Uit een vrije trap van Harry Zwarthoed kopte El Gourari de 3-3 tegen de touwen. Daarna gingen de Amsterdammers erop en erover. Tim Ruder, die in de basis mocht beginnen, bracht De Dijk zelfs aan de leiding: 4-3. Het slotakkoord was voor invaller Mostapha El Aamrani, die de 5-3 cadeau kreeg van Kaars. Oog-in-oog met doelman Antoine Gounet besloot de topscorer de bal af te geven aan de meegelopen El Aamrani.

“Deze overwinning is heel belangrijk voor ons. Het geeft ons nog meer vertrouwen dan we al hadden. Nog vijf wedstrijden te gaan en dit mogen we niet meer weggeven.” De Amsterdammers hebben nog steeds zeven punten voorsprong op achtervolger Westlandia. Donderdagavond komt HBS op bezoek aan de Schellingwouderdijk.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag Derde Divisie.