Home / Algemeen / De Dijk laat met zege tegen De Treffers even alles achter zich

De Dijk laat met zege tegen De Treffers even alles achter zich

In de Tweede Divisie heeft De Dijk een knappe zege weten te boeken in Groesbeek tegen De Treffers. De ploeg van Jochem Twisker won met 1-2 door doelpunten van Adham el Idrissi en Robert Verschraagen.

Doelman Roy Pistoor was de enige nieuwe naam in de ploeg van Jochem Twisker, die ook een basisplaats had voor Adham el Idrissi. Nabil el Gourari en Chakib Tayeb, die deze week bekendmaakten terug te keren in de selectie, waren er nog niet bij. Tim Ruder moest op het laatste moment afhaken wegen een blessure. Het gebrek aan spelers bij De Dijk zorgde er zelfs voor dat assistent Olaf Lindenbergh als speler op de bank moest plaatsnemen.

Olaf Lindenbergh moest wegen gebrek aan spelers zelfs op de bank plaatsnemen

Pistoor begon het duel zeer ongelukkig door na zeven minuten de bal in de voeten van Cedric Badjeck te schuiven. De spits, die volgend seizoen voor Spakenburg speelt, schoot de bal maar net over het doel en zo kwam Pistoor met de schrik vrij.

De Dijk kreeg in de eerste twintig minuten geen enkele kans. Het ontbrak de ploeg duidelijk aan ritme. Een aanval via Badjeck en Nick de Bondt werd, na een voorzet van De Bondt, door Nick Kuipers bijna in eigen doel geschoten. Een fout van Robert Verschraagen luidde de volgende kans in. De verdediger timede verkeerd zodat Badjeck alleen op Pistoor af kon gaan. De spits schoof de bal in kansrijke positie naast. Een te korte terugspeelbal van Verschraagen zorgde voor de volgende hachelijke situatie. De Bondt kwam echter net te kort om Pistoor, die goed zijn doel was uitgekomen, te passeren.

Foto Adrie de Bruin ” Adham El Idrissi (r) geniet nog na van zijn treffer

Tot aan de laatste minuut van de eerste helft hadden de Amsterdammer geen kans gehad. Totdat Harry Zwarthoed El Idrissi wist te bereiken. Bij de eerste paal wist hij in twee instanties doelman Kornelis te passeren. Volledig tegen de verhouding in, maar niemand die daarom maalde.

Foto Adrie de Bruin | Robert Verschraagen kopt de 0-2 binnen

Twee minuten na rust kopte Robin Janssen een voorzet van Coen Maertzdorf net over en Badjeck zag zijn kopbal in de handen van Pistoor belanden. Een corner aan de andere kant leverde zomaar de 0-2 op. Verschraagen profiteerde optimaal van het feit dat doelman Kornelis onder de bal doorging. El Idrissi liet daarna een grote kans op een derde treffer liggen.

Na die tweede snelle treffer zakte het spel van De Treffers naar een bedroevend niveau en kwamen de Amsterdammers niet meer in gevaar. De debuterende Pistoor moet alleen nog in actie komen op schot van Badjeck en Tjeu Langeveld, maar in gevaar kwam De Dijk niet echt. Pas in de blessuretijd wist Bas Hendriks een vrije trap op prachtige wijze binnen te schieten (1-2).

De Dijk klimt door de vierde uitzege van het seizoen naar de gedeelde dertiende plaats op de ranglijst en staat nu op gelijke hoogte met De Treffers. Van de onderste zes ploegen op de ranglijst was De Dijk de enige dit weekend die wist te winnen.

Maandag een samenvatting en reacties van het duel. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.

Foto’s Adrie de Bruin voetbalshoot.nl

Send this to a friend