De Dijk in de lappenmand na nederlaag tegen FC Lisse

De Dijk heeft in de Tweede Divisie wederom een wedstrijd tegen een zaterdagclub verloren. Na nederlagen tegen GVVV en Kozakken Boys won nu FC Lisse met 0-3. Daar moet wel bij aangetekend worden dat de Amsterdammers bijna een uur met tien man speelden na de rode kaart voor Nick Kuipers.

Na Jack Tuyp en Achmed Ahahaoui kwamen deze week ook Harry Zwarthoed (bilspier) en Nabil el Gourari (rib) op het lijstje van geblesseerden van trainer Jochem Twisker. Tot overmaat van ramp haakte in de warming-up ook nog Abderrahim Louikili (lies) af. Gedurende de wedstrijd kwam daar de rode kaart van Kuipers bij en vielen ook Alje Wiltenburg (waarschijnlijk gebroken kuitbeen) en Kevin Westmaas (knie) uit. Twisker: “De meeste aanvallers hoop ik volgende week wel terug te hebben, maar in de verdediging zal het puzzelen worden. Naast die drie (Wiltenburg, Kuipers en Westmaas, red.) zal ook Frank Schilder deze week zijn schorsing wel binnen krijgen.”

De Dijk had de pech dat scheidsrechter De Vries een overtreding van Kevin van der Zwet op Tim Ruder niet bestrafte. “Dat was een hele duidelijke penalty en mischien ook wel een rode kaart”, aldus Twisker. Er waren toen pas vijf minuten gespeeld. Twintig minuten later was het aan de andere kant wel raak toen Kuipers de beste man van het veld, Koen Fokkema, foutief afstopte. De rode kaart voor een doorgebroken speler was meer dan terecht, beaamde ook Twisker. Boyd Stevens zag zijn vrije trap onderweg nog wel aangeraakt worden, maar onder de muur door schoot hij de 0-1 binnen. “Het is een wedstrijd van een paar momenten geworden die cruciaal waren voor het verloop van het duel.”

Nog voor rust werd het duel beslist toen Tony Tol Fokkema neerhaalde. Verhoeven was vervolgens kansloos op de strafschop van Rowdy van der Putten. Nadat Wiltenburg vlak voor rust uitviel, vloeide het geloof weg. Twisker: “Ik heb nog wel wat omgezet en ben achterin man-op-man gaan spelen, maar we hebben geen kans kunnen creëren.”

FC Lisse kreeg de nodige ruimte, maar verzuimde een grotere voorsprong te nemen. Dat was mede te danken aan Jeroen Verhoeven. Pas acht minuten voor tijd bepaalde invaller Rick Bouwmeister de eindstand op 0-3.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Barendrecht, weer een zaterdagclub. Maandag een samenvatting van het duel en uiteraard de reacties. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.

Foto’s Rob Beense

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)