Home / Algemeen / De Dijk door nederlaag Westlandia kampioen van Derde Divisie

De Dijk door nederlaag Westlandia kampioen van Derde Divisie

Zonder te spelen is De Dijk zondagmiddag kampioen geworden van de Derde Divisie. Een dag nadat de ploeg van Jochem Twisker haar eigen wedstrijd bij Jong FC Den Bosch won (1-2) zagen de Amsterdammers concurrent Westlandia punten morsen bij EVV (4-1). Met nog drie wedstrijden te gaan is De Dijk niet meer te achterhalen. Volgende week wordt het gevierd tijdens de thuiswedstrijd tegen Be Quick 1887.

Het was volgens Twisker niet het ideale scenario om kampioen mee te worden. “Het is anders. Als je zelf niet speelt, mis je toch dat stukje ontlading. Ik had liever zelf gespeeld, maar hoe eerder je kampioen bent, hoe beter. Het gevoel van voldaanheid is er niet minder om.”

Veel spelers van De Dijk genoten vandaag van hun vrije dag. Ook Twisker was met andere zaken bezig. “Ik had een leuk dagje met mijn vrouw en de kinderen. Natuurlijk hou je de resultaten met een schuin oog in de gaten en ik ben erg tevreden met het resultaat. We zijn met afstand kampioen geworden, daarom wil ik een groot compliment maken naar mijn ploeg.”

In zijn eerste seizoen aan de Schellingwouderdijk is de oefenmeester direct kampioen geworden. “Ik heb het geluk een fantastische groep tot mijn beschikking te hebben. Elke training en elke wedstrijd houden ze elkaar scherp. We hadden een mindere fase en dan toont de ploeg toch weer de volwassenheid om een serie van acht overwinningen op rij neer te zetten.”

Met de promotie verzekert De Dijk zich van een plek in de Tweede Divisie. “Ik denk dat wij een selectie hebben die iedere ploeg in de Tweede Divisie kan verslaan. Het enige verschil is dat we straks 34 wedstrijden op topniveau moeten spelen en dat wordt toch een ander verhaal. Nu konden we het sommige wedstrijden nog rustig aan doen, dat zit er volgend jaar niet meer in.”

Volgende week viert De Dijk in de thuiswedstrijd tegen Be Quick 1887 het kampioenschap pas echt. Vandaag genoot iedereen er op zijn eigen manier van.

Archieffoto boven: Rob Beense

Dennis Kaars vierde het kampioenschap met een glas champagne
Nabil el Gourari kon het bijna niet geloven
Frank Schilder drinkt een biertje om het kampioenschap te vieren
Gebalde vuisten bij Tony Tol
Verhoeven viert het kampioenschap samen met zijn dochter
Alje Wiltenburg vierde het feest in de Gelredome samen met Rick Karsdorp
Ook Maarten Woudenberg neemt een slokje bier
En tot slot deelt ook Yannick de Wit een proost uit op de titel