De Dijk won ruim van kampioen Westlandia (2-5) en lijkt de nacompetitie niet meer te kunnen ontgaan. Foto Hans Oedekerk

De Dijk door winst op kampioen Westlandia met één been in nacompetitie

Zondag Hoofdklasser De Dijk is goed op weg naar een een ticket voor de nacompetitie voor promotie naar de Derde Divisie. De ploeg van Ale van der Zee en Marco van Galen won op bezoek bij kampioen Westlandia met 2-5, verkleinde zo de achterstand voor wat het nog waard is en zette een goede stap in de strijd om de derde periode.

Het zag er aanvankelijk niet naar uit dat De Dijk in Naaldwijk de kersverse kampioen zou verslaan. Binnen zeventien minuten keken de Amsterdammers namelijk tegen een 2-0 achterstand aan. Al vroeg in de wedstrijd opende Jeroen Spruijt de score en een minuut later voorkwam doelman Stephan Veenboer een tweede tegentreffer. Die kwam er uiteindelijk wel na zeventien minuten via Anwar Beeldstroo, waarbij Veenboer er niet goed uit zag.

Tot dat moment had alleen Mostapha El Aamrani voor gevaar gezorgd in het vijandelijke strafschopgebied. De Dijk herpakte zich na bijna een half uur op de klok. Nadat Harry Zwarthoed uit een goede aanval maar net naast schoot, profiteerde Chakib Tayeb van goed storend werk van Tim Ruder en schoot de aansluitingstreffer binnen: 1-2. Tayeb was in de 38ste minuut opnieuw dreigend, maar zijn inzet werd gestopt ten koste van een corner.

Westlandia - De Dijk

In het slot van de eerste helft maakte De Dijk het verschil. Een goede combinatie, opgezet door Kevin Huisman, werd door Dennis Kaars verzilverd met de gelijkmaker. Nog voor de rust kwamen de gasten zelfs aan de leiding. Kaars wist buitenspelval te ontlopen en rondde beheerst af: 2-3.

Na de rust probeerden beide ploegen met wisselende kansen nog iets aan de stand te doen. Dat gebeurde uiteindelijk pas na driekwart wedstrijd, toen El Aamrani van knullig balverlies in de Westlandia-verdediging profiteerde: 2-4. Hierna controleerde De Dijk de wedstrijd en bepaalde Zwarthoed acht minuten voor tijd met een fraai doelpunt de eindstand op 2-5.

Door een 3-2 zege van OFC op concurrent DHC heeft De Dijk uitstekende uitzichten op een plaats in de nacompetitie. Dat kan door de tweede plaats vast te houden (en de eerste periodetitel over te nemen van kampioen Westlandia) en/of het zelf winnen van de derde periode. Daarin hebben de Amsterdammers een voorsprong van twee punten op DHC – en drie punten op de ranglijst – dat over twee weken op de laatste speeldag de tegenstander is. Daarvoor speelt De Dijk eerst nog thuis tegen SDO.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag Hoofdklasse.