Foto Martin van Zurk 20032016 Dijk JOS

De Dijk wint derby, maar JOS kan met opgeheven hoofd naar huis

De derby in de zondag hoofdklasse tussen De Dijk en JOS Watergraafsmeer is door de thuisploeg met 2-0 gewonnen. Harry Zwarthoed nam beide treffers voor zijn rekening. De Dijk blijft zo in de race voor de derde periode en de tweede plaats. JOS moet nog steeds angstvallig naar onderen kijken. Morgen een uitgebreide samenvatting en reacties van onze wedstrijd van de week.

Het blijven toch aparte wedstrijden tussen De Dijk en JOS. Naast de punten staat er ook altijd ene stuk prestige op het spel. De laatste zes ontmoetingen werden allemaal beslist met een doelpunt verschil, al moet daar wel bij gezegd worden dat De Dijk meestal aan de goede kant van de score stond.

Foto Martin van Zurk: Harry Zwarhoed scoorde twee keer en besliste de wedstrijd

Na de slechte prestatie van JOS vorige week tegen Nieuwerkerk stonden tegen De Dijk toch dezelfde elf spelers op het veld. Maar wel met een hele andere instelling. Al in de eerste minuut krijg Patrick Lokken een grote mogelijkheid, maar hij aarzelde te lang met schieten zodat Frank Schilder hem , binnen de zestienmeter, nog van een zeker lijkend doelpunt af kon houden. Aan de andere kant was Dennis Kaars na een voorzet van Tayeb dicht bij de openingstreffer.

Die viel uiteindelijk uit het niets in de achttiende minuut. Schilder verzorgde de assist en Zwarthoek maakte het keurig af (0-1). JOS was daarna even de weg kwijt en had het aan doelman Mitchel Dijkstra te danken dat Bilal Ched-Dadi er niet snel daarna 2-0 van maakte.

Foto Rob Beense: Dennis Kaars in duel Raynick Damasco

Naarmate de eerste helft vorderde kwam JOS weer terug in haar spel en trachtte het het doelman Michel van Kampen middels hoge ballen lastig te maken. Vlak voor rust dook Schilder onder een voorzet van Tayeb door anders was de wedstrijd gespeeld geweest.

In het tweede bedrijf kreeg Lokken al snel de mogelijkheid om de stand weer in evenwicht te brengen. Maarten Woudenberg kopte niet goed terug, de bal stuiterde op zijn hoofd, en de attent reagerende Lokken bijna profiteren. Van Kampen kon met zijn vingertoppen de lob nog net over tikken. Scheidsrechter Peeters hiep JOS in die fase ook niet want Zwarthoed leek hands te maken in de eigen zestien.

Foto Martin van Zurk: Patrick Lokken (r) in duel met Frank Schilder. verschaalden kijkt op afstand toe

Omdat De Dijk de spaarzame kansen niet afmaakte (kopbal Kaars, schot over Ched-Dadi, Zwarthoed gestopt door Dijkstra) bleven de bezoeker terecht geloven in een resultaat. Renger raakte een kwartier voor tijd vanaf een onmogelijke hoek nog de paal en een kopbal van Alex de Bruijne ging net over. Drie minuten voor tijd werd het duel beslist toen een lange bal van Verschraagen gemist werd door invaller Rodney Bel. En Zwarthoed met een lob de eindstand op 2-0 bepaalde.

Foto Rob Beense: Damasco is te laat om de goal van Zwarthoed (l) te voorkomen

Ondanks de nederlaag kon JOS met een goed gevoel de kleedkamer opzoeken. De stemming was dan ook een stuk beter dan vorige week tegen Nieuwerkerk. Voor De Dijk was het de zevende zege op rij, maar staat het nog steeds tien punten achter op Westlandia en is het wachten tot dat de de nacompetitie definitief bereikt is. De derde periode en/of de tweede plaats liggen binnen handbereik.

Maandag een uitgebreide samenvatting en reacties van onze wedstrijd van de week. De gevolgen van deze wedstrijd zit u op de klassenpagina van de zondag hoofdklasse.