03042016 EDO De Dijk Hans Oedekerk Tayeb zorgt voor de 2-1

De Dijk wordt net op tijd wakker tegen EDO

In de zondag hoofdklasse was De Dijk net op tijd weer bij de les. De ploeg van Marco van Galen en Ale van der Zee stond in Haarlem tegen EDO bij rust met 2-0 achter, maar herstelde het zich na rust door vier keer te scoren. Het was de achtste zege op rij.

Nadat Chakib Tayeb in de vijfde minuut zijn visitekaartje af gaf met een mooie actie, was het Spiros Lomis die in de achtste minuut met een kopbal voor de openingstreffer zorgde. Ondanks enkele kansen wist De Dijk geen greep op de wedstrijd te krijgen. Het speelde veel te laconiek en vooral in de verdediging liet het veel steken vallen. Zeven minuten voor het rustsignaal wist Arno Dijkstra vanaf de rechtervleugel met een prachtige goal zijn ploeg op een 2-0 voorsprong te zetten.

In de rust grepen Van Galen en Van der Zee in en haalden centrale verdediger Robert Verschralen naar de kant ten faveur van Damien Menzo, die als extra aanvaller werd ingezet. De invaller maakte die keuze waar met enkele sterke acties aan de bal. Toch bleef EDO aandringen en moest Michel van Kampen ten koste van een corner zijn ploeg voor een derde tegentreffer behoeden.

Foto Hans Oedekerk: Invaller Damien Menzo zorgde na rust voor de ommekeer

Nadat Dijkstra ook nog een goede kans op 3-0 niet wist te benutten, nam De Dijk definitief het initiatief. Een kwartier na rust  miste Harry Zwarthoed nog een grote kans op de aansluitingstreffer, maar zeven minuten later was het wel raak. Chakib Tayeb brak door de verdediging van EDO heen en liet keeper Heemskerk kansloos. In de volgende aanval zorgde Damien Menzo voor de gelijkmaker en in de 71e minuut wist Maarten Woudenberg met een prachtig afstandsschot zijn ploeg op voorsprong te zetten (2-3).

03042016 EDO De Dijk Hans Oedekerk Juichen De DIjk

EDO kwam er hierna niet meer aan te pas en nadat Mostapha El Aamrani in de 78e  minuut nog een kans miste, zorgde Harry Zwarthoed twee minuten voor het eindsignaal voor een 2-4 eindstand.

Door het puntverlies van DHC (1-1 tegen ADO’20) staat De Dijk nu stevige op de tweede plaats en heeft het weer een horde genomen op weg naar de nacompetitie. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag hoofdklasse.